Redactie - 05 december 2018

AvePoint lanceert virtuele assistent ‘AVA’ voor Office 365

AvePoint, leverancier van een back-up- en datamanagement-platform, introduceert AVA (AvePoint Virtual Assistant), zijn eerste AI-gedreven bot voor Office 365. Gebruikers van Office 365 die per ongeluk bestanden, documenten of e-mails verwijderen (of niet meer kunnen vinden) hoeven hierdoor voortaan geen contact meer op te nemen met de IT-afdeling. De AVA virtuele assistent is als gratis app beschikbaar in de Microsoft Teams Store.

Gebruikers van het populaire cloud collaboration platform Office 365 kunnen dankzij AVA voortaan via spraakherkenning verwijderde content te lokaliseren en te herstellen. In Microsoft Teams kan direct met de AVA virtuele assistent worden gechat, waarna deze automatisch een zoekopdracht uitvoert op basis van de rechten van de gebruiker in Exchange, Outlook en de prullenbak van OneDrive. Zo kan het gevraagde item worden hersteld.

Cloud Backup
Als AVA gekoppeld wordt met de Cloud Backup for Office 365-oplossing van AvePoint, kan de virtuele assistent ook content vinden die niet langer door de standaard back-upmogelijkheden van Office 365 bewaard wordt. Momenteel vertrouwen meer dan zes miljoen Office 365-gebruikers op AvePoint Cloud Backup voor het veilig beheren van hun gegevens in Microsoft Office 365- en Azure-datacenters wereldwijd.

“Met AVA versterken we de positie van AvePoint als de onbetwiste leider in Office 365 back-up,” zegt Hylke van der Velde, country manager van AvePoint in Nederland. “Wij waren de eerste partij met een complete SaaS-back-up oplossing voor Office 365, en de eerste die back-ups ondersteunt van bijzondere Office 365-workloads zoals Microsoft Teams. Nu zijn we ook de eerste met een intelligente chatbot voor eindgebruikers, waarmee ze op een gebruiksvriendelijke manier data kunnen herstellen. Zo blijft AvePoint innoveren om zijn klanten de beste bescherming voor Office 365-data te leveren, zakelijke gebruikers zelfredzaam te maken en de IT-afdeling minder te belasten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!