Witold Kepinski - 04 december 2018

NetApp biedt data services voor Azure, Google Cloud en Salesforce

NetApp, specialist in storage, data beheer en hybride cloud, heeft nieuwe datadiensten en oplossingen aangekondigd waarmee klanten kunnen innoveren in de cloud. Deze nieuwe aanbiedingen omvatten de uitgebreide beschikbaarheid van het voorbeeld van Microsoft Azure NetApp-bestanden, uitgebreide beschikbaarheid van NetApp Cloud Volumes voor Google Cloud Platform en NetApp SaaS Backup voor Salesforce. Als speler op het gebied van hybride clouddatadiensten stelt NetApp gebruikers in staat hun gegevens naar de drempel van public cloud services te brengen en sneller in te spelen op veranderingen in de markt en op de eisen van klanten zo meldt NetApp op zijn Insight event in Barcelona.

Het overgrote deel van bedrijven over de hele wereld vertrouwt nu op data als een strategisch voordeel zo weet NetApp. Daarom is het essentieel om gebruik te maken van de cloud om betere beslissingen te nemen, klantenervaringen te verbeteren en nieuwe inkomstenstromen te ontwikkelen. Navigeren door de cloud vereist echter dat organisaties gegevens integreren, beschermen en optimaliseren in een post-algemene gegevensbeschermingsverordening (GDPR) -wereld. Deze uitdaging vereist de hybride en multicloud expertise die NetApp met zijn Data Fabric-strategie wil bieden.

"Voortbouwend op de vele producten die we in oktober lanceerden bij NetApp Insight Las Vegas, is het Europese evenement dit jaar een belangrijk voorbeeld van de dynamische en diverse aanpak van datagedreven transformatie", aldus Alex Wallner, Senior Vice President en General Manager bij NetApp. EMEA. "Net zoals GDPR nu werkt als een blauwdruk voor gegevensregulering over de hele wereld, buigen onze gegevensbewuste klanten zich om de beste werkwijzen te implementeren door hun gegevens te beschermen, te verrijken en te optimaliseren. We zijn trots om deze uitdaging aan te gaan met de uitbreiding van de NetApp-cloud aanbod."

Microsoft Azure

Azure NetApp-bestanden is een Azure-bestandsservice die wordt aangedreven door de ONTAP-technologie van NetApp en wordt verkocht en ondersteund door Microsoft. Azure NetApp-bestanden bieden enterprise-grade opslag- en gegevensbeheermogelijkheden voor het verplaatsen en implementeren van op bestanden gebaseerde workloads in Azure.

Dit aanbod is momenteel in preview in bepaalde regio's en zal binnenkort de servicemogelijkheden uitbreiden met extra Azure-regio's in Amsterdam, Dublin en de VS South Central, en de mogelijkheden blijven uitbreiden in de komende maanden.

NetApp heeft ook de uitbreiding aangekondigd van zijn Cloud Volumes Service voor Google Cloud Platform met de toevoeging van de EU-West3-regio. Deze uitbreiding zal bedrijven helpen rond de volgende topics:

Maak gegevensgestuurde beslissingen sneller door analyses naar de cloud te verplaatsen.

Beveilig databases in krachtige bestandsdiensten in de cloud om snel testen en itereren tussen toepassingen en workloads mogelijk te maken, met de mogelijkheid om snel terug te keren naar de originele database als er iets misgaat.

Snelheid naar waarde door automatisering van ontwikkel- en testomgevingen met de mogelijkheid om honderden omgevingen in enkele minuten te klonen.

Gegevens beveiligen in de cloud

De algemene beschikbaarheid van NetApp SaaS Backup voor Salesforce is een aanvullende aanvulling op de wereldwijde cloudportfolio van NetApp rond de volgende topics:

Geef klanten de controle over gevoelige gegevens via vereenvoudigde, geautomatiseerde back-up en granulair on-demand herstel.

Bescherm Salesforce-gegevens tegen onbedoelde verwijdering, beschadiging of kwaadwillende intentie.

Help datagedreven bedrijven voldoen aan de naleving van wettelijke gegevens.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!