Witold Kepinski - 05 december 2018

ClearSky Data krijgt kapitaalinjectie van 20 miljoen dollar

ClearSky Data krijgt kapitaalinjectie van 20 miljoen dollar image

ClearSky Data, leverancier van on-demand primaire opslag met ingebouwde offsite backup en disaster recovery (DR) als service, heeft bekendgemaakt dat het 20 miljoen dollar aan nieuwe financiering heeft opgehaald. Nieuwe investeerders zijn onder meer een toonaangevende technologieprovider en Pear Tree Partners, LP, naast deelname van bestaande investeerders: General Catalyst , Highland Capital Partners en Polaris Partners . Het bedrijf heeft tot nu toe $ 59 miljoen opgehaald. ClearSky zal de fondsen gebruiken om de implementaties, verkoop en go-to-market-activiteiten van klanten te versnellen.

ClearSky maakt op alle gebieden een sterke bedrijfsmomentum, al meer dan een verdubbeling van de jaaromzet in het afgelopen volledige fiscale jaar en een snelle groei van het klantenbestand met cloud-forward bedrijven zoals Partners HealthCare, het Massachusetts General Hospital, Nuance Communications en Unitas Global. Het bedrijf, dat vandaag ook is aangekondigd, breidt zijn Amerikaanse aanwezigheid uit in samenwerking met Equinix, die 's werelds grootste wereldwijde platform van onderling verbonden datacenters en bedrijfsecosystemen beheert.

"Traditionele benaderingen van bedrijfsgegevensopslag zijn aan het afbreken in het licht van exponentiële gegevensgroei, cloud-eerste IT-strategieën en de behoefte aan gegevenstoegang over meerdere locaties", aldus George Crump, president van Storage Switzerland. "CIO's zijn op weg naar een hybride cloudstrategie om de veerkracht en duurzaamheid van de cloud te krijgen met de prestaties die u alleen aan de rand kunt bereiken. Het succes van ClearSky laat zien hoe graag enterprise IT is om een ??betere oplossing te vinden voor gegevensopslag en -beheer."

ClearSky transformeert de manier waarop bedrijven gegevens beheren en consumeren door kapitaalintensief en tijdintensieve implementaties te vervangen door een enkele, duurzame kopie van gegevens die overal beschikbaar is en wordt verbruikt als een service. De gepatenteerde edge-based service van ClearSky optimaliseert automatisch gegevens gedurende de hele levenscyclus, waardoor bedrijven onbeperkte toegang tot data krijgen vanaf meerdere locaties, compleet met flash-prestaties, uitgebreide bescherming en eenvoudige beheerfuncties.

Dave Barrett, managing partner bij Polaris Partners en ClearSky-bestuurslid, zei: "De recente groei van ClearSky illustreert hoe gemakkelijk bedrijven zijn voor oplossingen voor de toegang tot gegevens en managementuitdagingen van de huidige hybride cloudwereld. Ondernemingen willen hun apps overal kunnen uitvoeren - op locatie, in de cloud of aan de rand - en toch snel en on-demand toegang hebben tot hun gegevens. ClearSky biedt een kostenefficiënte hybride datamanagementoplossing van de volgende generatie die eenvoudig te beheren is, en de markt heeft dit opgemerkt."

ClearSky heeft ook haar leiderschapsteam uitgebreid met de benoeming van Roger Cummings als chief revenue officer. Eerder was Cummings vice-president van de verkoop van managed service providers en de wereldwijde strategie voor SevOne. Hij heeft uitgebreide technologische expertise op het gebied van verkoopleiders, waaronder Storwize (overgenomen door IBM), Archivas (overgenomen door Hitachi Data Systems) en AppIQ (overgenomen door HP). Cummings voegt zich bij een team van ervaren technologie executives waaronder: vice-president van software engineering Paul Calato (voorheen technisch directeur bij EqualLogic); vice-president van financiën Deb Murphy (voorheen VP of finance bij Netezza) en vice-president van marketing Courtney Pallotta (voorheen directeur marketing bij Netezza / IBM).

"We hebben ClearSky opgericht met een visie om complexe storage-architecturen te vereenvoudigen die niet voldeden aan de behoeften van enterprise IT", zegt Ellen Rubin, mede-oprichter en CEO van ClearSky Data. "We hebben de verwachtingen van onze klanten overtroffen in onze dienstverlening en blijven daardoor met ons meegroeien om meer workloads aan te pakken, meer gegevens te beheren en op meerdere locaties te implementeren. Met deze nieuwe financieringsronde, onze samenwerking met Equinix en de uitbreiding van ons executive team, is ClearSky nog beter in staat om de behoeften aan gegevensopslag en -beheer van onze klanten volledig aan te pakken. "

Lees voor meer informatie over de samenwerking met ClearSky Data en Equinix: "ClearSky-gegevens bieden ondernemingen onbeperkte gegevensschaalbaarheid, bescherming en toegang die beschikbaar is op Platform van Equinix."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!