Equinix breidt Amsterdams datacenter AM7 uit

04-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Equinix breidt Amsterdams datacenter AM7 uit

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent de nieuwe uitbreiding van het International Business Exchange (IBX) datacenter AM7. De opening vond plaats tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar.

Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost ondersteunt als ‘connectiviteitshubs’ organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. Equinix heeft 55 miljoen dollar geïnvesteerd in de uitbreiding van het datacenter. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de groeiende behoefte van organisaties aan directe data-uitwisselingen met klanten en (cloud)partners.

Digitale toegangspoort van Europa

Zo'n 20 procent van alle buitenlandse investeringen in Nederland heeft betrekking op digitale activiteiten. Met meer dan 169 multinationale technologiebedrijven is ons land één van de grootste spelers in de wereldwijde digitale economie. "Nederland is voor veel organisaties dan ook dé digitale toegangspoort van Europa", zegt Michiel Eielts (foto), Managing Director Equinix Benelux. "75 procent van al het internationale IP-verkeer in Nederland loopt via de campussen van Equinix, waarbij AM7 in Amsterdam-Zuidoost het grootste knooppunt is." De uitbreiding van AM7 is 4.125 vierkante meter groot, heeft plek voor 925 cabinets en draait op 100 procent hernieuwbare energie.

Met de uitbreiding van AM7 speelt Equinix in op de groeiende behoefte van organisaties aan directe data-uitwisselingen met klanten en (cloud)partners, zoals AWS, Microsoft, Google en Oracle. Om in de digitale economie succesvol te zijn, herontwerpen bedrijven hun IT-infrastructuren en plaatsen zij hun netwerkapparatuur zo dicht mogelijk bij de digitale diensten (zoals hybride en multicloud-platforms) en gebruikers (werknemers, partners en klanten).

IoT stuwt vraag directe data-uitwisseling

Ook de opkomst van IoT-apparaten en de focus op cybersecurity leiden tot een toenemende vraag naar directe data-uitwisseling tussen bedrijven en instellingen onderling en het belang van nieuwe datacenters. "De uitbreiding van het datacenter AM7 biedt een omgeving waar organisaties snel en veilig data met elkaar kunnen uitwisselen en in contact staan met hun belangrijkste wereldwijde partners", zegt Eielts. "Door nieuwe vormen van digitale businessmodellen en aangescherpte regelgeving wordt interconnectie de komende jaren nog belangrijker."

Uit de tweede editie van de jaarlijkse Global Interconnection Index (GXI) blijkt dat de directe data uitwisseling tussen bedrijven in Amsterdam jaarlijks toeneemt met 57 procent. De verwachting is zelfs dat Amsterdam goed is voor 20 procent van de totale bandbreedtecapaciteit voor interconnectie in Europa tussen 2017 en 2021. Dit maakt Nederland bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven die grote digitale stappen zetten op dit moment bijvoorbeeld op het gebied van online gaming, digitale media, healthcare en de maakindustrie. Om met andere bedrijven te kunnen concurreren zijn zij in toenemende mate afhankelijk van elkaar, de cloud, IoT en big data.

De opening

De opening vindt op 4 december om 15.00 uur plaats in Amsterdam-Zuidoost tijdens het Connecting the Future Seminar. De ‘digitale reis naar 2030’ is hier het centrale thema. Tijdens het seminar spreken onder andere trendwatcher en futurist Richard Hooijdonk en Equinix-bestuursvoorzitter Peter van Camp over nieuwe technologische ontwikkelingen en wereldwijde trends.

Adres:
Equinix AM7
Kuiperbergweg 13
1101 AE Amsterdam, Nederland

Terug naar nieuws overzicht