Witold Kepinski - 05 december 2018

HPE sluit boekjaar af met meer omzet en winst

HPE sluit boekjaar af met meer omzet en winst image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt de financiële resultaten bekend voor het fiscale jaar 2018 en het vierde kwartaal, eindigend op 31 oktober 2018. De cijfers zijn beter dan verwacht, ondanks de tragere groei in verschillende business onderdelen.

In het vierde kwartaal kwartaal van 2018 bedroeg de netto-omzet 7,9 miljard dollar, een toename van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en van 3% toen gecorrigeerd voor valuta. Het nettoverlies bedroeg 757 miljoen dollar.

Storage

De HPE omzet in het vierde kwartaal voor de hybride IT group bedraagt 6,4 miljard dollar, een stijging van 5 procent jaar op jaar. De bedrijfsopbrengsten stegen met 9%, een stijging van 7% bij correctie voor valuta, de storage omzet steeg met 6%, een stijging van 4% bij gecorrigeerd voor valuta, de opbrengsten van DC Networking stegen met 2%, 1% lager als ze werden aangepast voor valuta.

Pointnext

De omzet van HPE's Pointnext-diensten daalde met 3 procent. De omzet van Financial Services bedroeg 939 miljoen dollar, een daling van 7% op jaarbasis, de activa van de netto portefeuille waren jaar-op-jaar stabiel en het financieringsvolume steeg jaar-op-jaar met 8%.

Edge

De intelligente edge omzet bedroeg 814 miljoen dollar, een stijging van 17 procent ten opzichte van een jaar geleden. De inkomsten uit financiële services waren 939 miljoen dollar, een daling van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. De productomzet van HPE op Aruba Networks steeg met 17 procent en de inkomsten uit diensten van Aruba Networks stegen met 16 procent.

Voor het gehele jaar fiscale jaar 2018 bedoeg de omzet 30,9 miljard dollar, dat was 7% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar en 5% hoger dan gecorrigeerd voor valuta. De nettowinst bedroeg 2 miljard dollar.

Innovatieve Cultuur

"Hewlett Packard Enterprise heeft in het vierde kwartaal opnieuw een indrukwekkend kwartaal afgeleverd, waarmee een zeer succesvol fiscaal jaar 2018 werd afgesloten met een aanzienlijke transformatie en prestatie", aldus Antonio Neri (foto), President en CEO van HPE. "We blonken uit in het leveren van gedifferentieerde nieuwe mogelijkheden voor onze klanten die een betekenisvolle omzetgroei genereerden, terwijl de marges werden uitgebreid die een sterke kasstroom en aandeelhoudersrendement mogelijk maakten. Bij het afsluiten van mijn eerste fiscale jaar als CEO ben ik ongelooflijk trots op waar we staan ??in de markt en van onze innovatieve cultuur. In 2019 heb ik er veel vertrouwen in dat ons ervaren wereldwijde team en onze beproefde strategie het volgende voor onze klanten zullen versnellen van de edge tot de cloud."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!