Witold Kepinski - 05 december 2018

SIEM AI-specialist JASK stelt Exlcusive Group aan als distributeur

Exclusive Group, de wereldwijde value-added services en technologies (VAST) -groep, is door JASK, leverancier van het enige Autonomous Security Operations Center (ASOC), aangesteld om de marktpenetratie van hun disruptieve en innovatieve technologieën over de hele wereld te versnellen.

De wereldwijde specialist op het gebied van cybersecurity en cloud transformatie, Exclusive Group, zal de distributie van het ASOC-platform van JASK beheren als onderdeel van een wereldwijde overeenkomst, startend met de Benelux, de Scandinavische landen en de VS, waarna meerdere landen zullen inde nabije toekomst uitgerold zullen worden. De distributieovereenkomst met Exclusive Group komt direct na de benoeming van Jessica Couto tot Vice President Worldwide Channel om de betrokkenheid van partners te verdiepen en uit te breiden.

Het JASK ASOC-platform is een op Artificial Intelligence (AI) en machine learning gebaseerde, next generation Security Information Event Management (SIEM) voor security personeel. Het platform automatiseert de verzameling, normalisatie, correlatie en analyse van waarschuwingen, zodat security operations centers (SOC) analisten zich kunnen richten op de bedreigingen met de hoogste prioriteit via JASK Insights, om onderzoeken te stroomlijnen en sneller, real-time te reageren. Het platform is cloud gebaseerd, open en schaalbaar waardoor klanten kunnen bouwen op hun huidige investeringen.

Jessica Couto (foto), Vice President Worldwide Channel, gaf commentaar op het partnerschap: "JASK stelt SOC-analisten over ter wereld in staat hun efficiëntie te maximaliseren door zich te concentreren op data inzichten met een onmiddellijke en zeer waardevolle context. We zijn toegewijd om met  Exclusive Group te werken aan een snelle uitbreiding van onze next generation SOC-technologie via hun sterke resellerkanaal naar bedrijven over de hele wereld. 

"Het gebruik van Artificial Intelligence voor de automatisering van data in de SOC biedt hoognodige hulp aan overspoelde SOC-analisten en helpt organisaties sneller te reageren op bedreigingen", aldus Andy Travers, Senior Vice President Sales en Marketing van Exclusive Group. "Het JASK-platform biedt een revolutie in security bedrijfsprocessen en brengt interessante nieuwe mogelijkheden voor ons portfolio en nieuwe omzet opportuniteiten voor onze partners."

Het JASK ASOC-platform automatiseert het onderzoeken van alerts, iets wat de SOC-analist zelf moest doen. Security bedrijfsprocessen zijn ontworpen rond verouderde technologie en niet door diegenen die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van organisaties tegen bedreigingen. Als gevolg hiervan besteden analisten ongeveer 80 procent van hun tijd aan het beheren van gemiddeld 1700 alerts per dag. Door technologieconsolidatie, verbeterde AI en Machine Learning laat JASK technologische beperkingen verdwijnen. Hierdoor zorgen ze ervoor dat analisten zich bezig kunnen houden met bedreigingen met verbeterde zichtbaarheid en het vertrouwen dat ze zich richten op alerts met de hoogste prioriteit.

Het JASK platform:

Verbetert de contextuele zichtbaarheid, legt blinde vlekken bloot en initieert snellere responstijden.

Identificeert, monitoort en beschermt kritieke bedrijfs- eigendommen en -gegevens tussen bestaande en specifieke oplossingen.

Verbetert huidige investeringen door geavanceerde correlatie en analyse tussen meerdere klantenbronnen voor verbeterde context- en bedreigingsidentificatie.

Met een missie om de security gaten aan te pakken die security moderniseringspogingen beperken, passen JASK's technische en data science-teams van wereldklasse tientallen jaren hands-on ervaring toe om vooruitgang te boeken in autonome SOC-technologie.

Gesteund door Kleiner Perkins, Battery Ventures, Dell Technology Ventures, Draper Nexus, NightDragon Security, TenEleven en Vertical Venture Partners, moderniseert JASK de SOC-activiteiten voor bedrijven in de financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheidszorg en overheidssector.

Voor meer informatie over JASK, kunt u contact opnemen met Exclusive Networks via 0499-462121 of info@exclusive-networks.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!