Meddex maakt doorstart onder de vlag van Enovation

05-12-2018 | door: Redactie

Meddex maakt doorstart onder de vlag van Enovation

Meddex, leverancier voor informatie-uitwisseling software voor de zorgmarkt, maakt een doorstart onder de vlag van Enovation. Na het faillissement van Meddex in november is de continuering van de missie-kritieke dienstverlening die Meddex levert voor zorginstellingen de hoogste prioriteit. Enovation, de leverancier voor communicatieoplossingen in de Nederlandse zorgmarkt, zal de dienstverlening van Meddex overnemen zodat er voor zorginstellingen niks verandert.

De oplossingen van Meddex zijn voor een groot aantal Nederlandse zorginstellingen in Nederland belangrijk ter ondersteuning van het leveren van kwalitatief goede zorg. Het is voor klanten daarom noodzakelijk dat de dienstverlening gecontinueerd wordt. Curator Hans Hendriks (KBS advocaten NV) geeft aan dat de aangesloten zorginstellingen direct na faillissement een boedelkrediet hebben verstrekt zodat hij op zoek kon gaan naar een geschikte overname-kandidaat. Dankzij de 35 jaar ervaring die Enovation heeft opgedaan in het leveren van zorgcommunicatie-oplossingen is het de juiste partij om de continuering van de dienstverlening onder haar hoede te nemen. Daarnaast zorgt de doorstart voor behoud van werkgelegenheid en waarborgt het de markt specifieke kennis die bij Meddex aanwezig is.

Dankzij de overname van Meddex versterkt Enovation haar leidende positie op de Nederlandse markt voor zorg communicatieoplossingen. Aangezien beide bedrijven oplossingen leveren op een XDS-infrastructuur is het productaanbod van Meddex en Enovation complementair aan elkaar. Daarmee kan Enovation klanten ook laten profiteren van aanvullende dienstverlening. De exclusieve focus van zowel Enovation als Meddex op het leveren van zorgcommunicatie-oplossingen stelt klanten in staat om communicatiesoftware af te nemen onafhankelijk van systeemleveranciers. Enovation, ondersteund door Main Capital Partners, heeft als ambitie om door te groeien tot een leidende SaaS-speler in de Noord-West Europese zorgmarkt door organische groei en het doen van selectieve overnames.

Jeroen van Rijswijk (CEO Enovation): “Wij realiseren ons terdege dat de dienstverlening van Meddex voor een groot aantal zorginstellingen een belangrijk component is in het primaire proces. Of het nu om verwijzen gaat, om Multidisciplinair Overleg of over het informeren van zorgverleners in de keten. Voor ons staat voorop dat de huidige dienstverlening gecontinueerd dient te worden.”

Charly Zwemstra (Voorzitter RvC van Enovation en Managing Partner Main Capital Partners): “De overname van Meddex verstevigd Enovation’s positie in de Nederlandse zorgmarkt voor XDS-gegevensuitwisseling. De combinatie tussen beide bedrijven zorgt voor de schaalgrootte die benodigd is om deze, voor zorginstellingen belangrijke dienstverlening, te kunnen leveren.”

Hans Hendriks (Curator): ‘Het stemt tot tevredenheid dat door deze overname de dienstverlening door een goede partij kan worden voortgezet. Daar is ook de zorg en uiteindelijk de patiënt mee gediend”

Terug naar nieuws overzicht
Software