Witold Kepinski - 06 december 2018

Rijbewijzen beschikbaar op eGem Diginetwerk

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) hebben een samenwerkingsverband op o.a. IT opgezet. De afdeling I&A verzorgt het gehele spectrum van dienstverlening. 

Gemeente Weststellingwerf regelt het van proces rijbewijzen over de infrastructuur van Logius, Diginetwerk, transporteert. eGem is de netwerkbeheerder met het besloten gekoppeld overheidsnetwerk eGem. Via eGem is gemeente Weststellingwerf, Opsterland en Ooststellingwerf aangesloten op Diginetwerk, redundant en via verschillende providers aldus informatie adviseur Sjaak Stuiver.

In het verleden had de VNG en de BNG hiervoor Gemnet opgericht, echter hierbij ontbrak de keuzevrijheid in netwerk infrastructuur en diensten. Op verzoek van een groot aantal gemeenten is na een geruime periode van planning en testen de RDW met het uitgifteproces van Rijbewijzen ook over op de overheidsstandaard Diginetwerk. “Inmiddels zijn vrijwel alle overheidsprocessen beschikbaar op Diginetwerk”, vertelt Paul Bloemers, directeur strategie en productontwikkeling van eGem. “Met de aansluiting van RDW is Diginetwerk een belangrijke standaard voor de overheid om berichtenverkeer vertrouwelijk te transporteren.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!