Accenture sluit zich aan bij Data Literacy Project

06-12-2018 | door: Redactie

Accenture sluit zich aan bij Data Literacy Project

Namens alle medeoprichters verwelkomt Qlik heden Accenture aan boord bij het Data Literacy Project. Accenture sluit zich aan als medeoprichter en spreekt daarmee zijn toewijding aan de missie van het project uit: het mogelijk maken van een data literate wereld voor iedereen.

Data literacy is een onmisbare vaardigheid in de vierde industriële revolutie. Data literacy stelt iedereen in staat vragen te stellen over data en machines, kennis op te bouwen, besluiten te nemen en de betekenis ervan met anderen te delen. Toch geeft slechts 24% van de beslissers in het bedrijfsleven aan dat zij volledig vertrouwen op hun eigen vaardigheden om data te lezen, ermee te werken, deze te analyseren en te bediscussiëren.*

Het Data Literacy Project, dat oktober dit jaar gelanceerd werd, is opgezet met als doel de maatschappij vloeiend ‘data’ te leren spreken en stelt data literacy centraal in zowel individueel- als bedrijfssucces.

Het project voorziet individuen en bedrijven van uitgebreide trainingsmaterialen, interactieve assessment tools en biedt toegang tot een netwerk van experts. Dit netwerk ondersteunt niet alleen de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden, maar werkt daarnaast aan het vergroten van het bewustzijn rondom het belang van een datagedreven cultuur binnen bedrijven.

De oprichters zullen de agenda bepalen, het educatieve materiaal en de trainingen leveren en ervoor zorgen dat het project ook daadwerkelijk zijn doel behaalt.

“We zijn er trots op dat Accenture zich als medeoprichter heeft aangesloten bij het Data Literacy Project,” aldus Mike Capone (foto), CEO van Qlik. “Accenture blinkt uit in het toepassen van oplossingen die bedrijven helpen slim te worden. Bovendien begrijpen ze de toegevoegde waarde van data literacy voor bedrijven, zoals we die vormgaven in ons recente wereldwijde onderzoek, de Data Literacy Index. Accenture is een geweldige partner voor dit project en helpt bedrijven hun rol te pakken bij het inrichten van een datavaardige wereld.”

“Data wordt een steeds belangrijker onderdeel van iedere fase in het besluitvormingsproces van bedrijven. Dat betekent dat we ook steeds beter op deze data moeten kunnen vertrouwen. Individuen moeten de integriteit van hun data- en analytics-uitkomsten kunnen vertrouwen,” meent Sanjeev Vohra, Group Technology Officer bij Accenture Technology Services en Global Lead bij Business Data Group. “Data literacy is een onmisbare vaardigheid die ons in staat stelt kritisch naar informatie te kijken voor we cruciale besluiten nemen. Daarom zijn we toegewijd aan de missie van het Data Literacy Project om bedrijven wereldwijd te inspireren data literacy op de agenda te zetten. Bovendien begeleiden we individuen bij de volgende stappen op hun data literacy leerweg.”

Meer weten over het Data Literacy Project? Zie https://www.thedataliteracyproject.org/

*Bron: How to Drive Data Literacy within the Enterprise

Terug naar nieuws overzicht
Software