Western Digital kiest voor Oracle Cloud

Western Digital kiest voor Oracle Cloud

06-12-2018 | door: Witold Kepinski

Western Digital kiest voor Oracle Cloud

Hardware leverancier Western Digital (WD) heeft Oracle Cloud geselecteerd om zijn bedrijfsprocessen te moderniseren als onderdeel van zijn digitale transformatie reis. Het bedrijf koos in mei 2016 voor Oracle Enterprise Resource Planning (ERP) Cloud om de kernbedrijfssystemen van drie multimiljard-dollarbedrijven - Western Digital, SanDisk en HGST - samen te brengen, allemaal met groei in het achterhoofd.

Als gevolg hiervan heeft Western Digital talloze applicaties kunnen combineren, de goedkeuringstijden met 70 procent kunnen verlagen, leveranciers met 50 procent kunnen rationaliseren en de wendbaarheid van acquisities op wereldwijde schaal kunnen verbeteren.

ERP

Na de verwerving van SanDisk en HGST, stond Western Digital voor de uitdaging om drie on-premises ERP-systemen ter grootte van Fortune 500 te rationaliseren. Western Digital besloot dat het een moderne suite van best-in-class ERP-toepassingen nodig had die het in staat zou stellen om de klantervaring te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen terwijl de productiviteit van werknemers werd verbeterd. Na een zorgvuldige evaluatie koos Western Digital voor Oracle ERP Cloud, waardoor het zijn on-premises applicaties naadloos kon uitbreiden naar de cloud en een modern bedrijfsplatform kon opzetten dat naadloos kan worden geschaald om zijn toekomstige uitbreidingsplannen en nieuwe technologische innovaties te ondersteunen.

Applicaties

"Het proces van rationalisatie van drie grote legacy-systemen en bijbehorende applicaties gaf ons een unieke kans om verandering teweeg te brengen, aangezien meer dan twee derde van onze organisatie veranderingen zou ondergaan, ongeacht welke toepassing we selecteerden. We hadden een eenvoudig, maar schaalbaar cloudplatform nodig dat onze snelgroeiende business van stroom kan voorzien" zo beweert Steve Phillpott, CIO bij Western Digital. "Met Oracle Cloud zijn we in staat geweest om applicaties te consolideren, belangrijke financiële workflows te automatiseren en de productiviteit drastisch te verbeteren. Oracle is de katalysator geweest voor verandering en is cruciaal in onze digitale transformatie-reis."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud