Microsoft en Docker lanceren Cloud Native Application Bundle

07-12-2018 | door: Redactie

Microsoft en Docker lanceren Cloud Native Application Bundle

Microsoft en container specialist Docker lanceren een Cloud Native Application Bundle. Dit meldt Docker in een blog.

Naarmate meer organisaties cloud-native applicaties en infrastructuren voor het maken van moderne software-omgevingen nastreven, is het duidelijk geworden dat er geen enkele oplossing op de markt is voor het definiëren en verpakken van deze multi-service, multi-format gedistribueerde applicaties. Real-world applicaties kunnen nu een lokale infrastructuur en cloud-gebaseerde services overspannen, waarvoor meerdere tools nodig zijn, zoals Terraform voor de infrastructuur, helmgrafieken en Docker Compose-bestanden voor de applicaties, en CloudFormation- of ARM-sjablonen voor de cloudservices. Elk van deze moet afzonderlijk worden beheerd.

Om dit probleem aan te pakken, kondigt Microsoft in samenwerking met Docker Cloud Native Application Bundle (CNAB) aan - een open-source, cloud-agnostische specificatie voor het verpakken en uitvoeren van gedistribueerde applicaties. CNAB verenigt het beheer van multiservice, gedistribueerde applicaties over verschillende toolchains in een enkel alles-in-één verpakkingsformaat. Met de CNAB-specificatie kunt u resources definiëren die kunnen worden ingezet voor elke combinatie van runtime-omgevingen en tooling, waaronder Docker Engine, Kubernetes, Roer, automatiseringstools en cloudservices.

Docker is de eerste die CNAB implementeert voor gecontaineriseerde applicaties en zal het uitbreiden via het Docker-platform ter ondersteuning van nieuwe applicatieontwikkeling, implementatie en lifecycle management. Aanvankelijk zal CNAB-ondersteuning worden vrijgegeven als onderdeel van onze experimentele tool voor dockers en apps voor het bouwen, verpakken en beheren van cloud-native applicaties. Met Docker kunt u CNAB-bundels als Docker-afbeeldingen verpakken, zodat u kunt distribueren en delen via Docker-registerhulpprogramma's, waaronder Docker Hub en Docker Trusted Registry. Daarnaast zal Docker organisaties in staat stellen op CNAB-gebaseerde applicaties in Docker Enterprise te implementeren en te beheren in de komende maanden.

De conceptspecificatie is beschikbaar op cnab.io en Docker is actief op zoek naar bijdragers aan de spec zelf en mensen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van tools rond de specificatie. Docker draagt bij aan de CNAB-specificatie.

Terug naar nieuws overzicht
Software