Google Allo verdwijnt in maart 2019

07-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Google Allo verdwijnt in maart 2019

Google trekt in maart 2019 de stekker uit de chatapplicatie Allo. De collaboratieapp Hangouts gaat daarnaast volledig op de schop om beter te voldoen aan de eisen van zakelijke gebruikers.

Dit maakt Google bekend in een blogpost. Allo is een 'smart messaging' app die gebruikers helpt via chats meer gedaan te krijgen en zichzelf beter uit te drukken. Eerder dit jaar kondigde Google al aan zijn investeringen in Allo te pauzeren en enkele populaire features uit Allo te integreren in Messages, waaronder Smart Reply, GIF's en ondersteuning voor desktopsystemen. Nu kondigt Google aan dat in maart 2019 definitief het doek valt voor Allo. Gebruikers kunnen tot die tijd hun gespreksgeschiedenis exporteren, iets waarvoor Google instructies beschikbaar stelt. Het bedrijf zegt veel geleerd te hebben va Allo, vooral welke mogelijkheden het integreren van machine learning features zoals Google Assistant in messaging biedt.

Hangouts

Daarnaast gaat Hangouts op de schop. De klassieke versie van Hangouts verdwijnt, maar de op zakelijke gebruikers gerichte varianten Hangouts Chat en Hangouts Meet blijven bestaan. Google stelt dat deze apps inmiddels worden omarmd door veel G Suite gebruikers. Het bedrijf meldt in de komende maanden nieuwe features toe te voegen aan Hangouts Chat en Hangouts Meet.

Reguliere gebruikers van de klassieke versie van Hangouts krijgen toegang tot zowel Hangouts Chat als Hangouts Meet. Google benadrukt echter dat deze applicaties vooral gericht zijn op zakelijke gebruikers.

Terug naar nieuws overzicht
Software