Witold Kepinski - 09 december 2018

Amazon Web Services biedt gratis Java support

Amazon Web Services (AWS) heeft een eigen distributie van OpenJDK uitgebracht, Amazon Corretto, de gratis en open-source implementatie van het Java Platform, Standard Edition.

Het nieuws van AWS is een reactie op de aankondiging van Oracle dat het geen gratis ondersteuning voor Java meer zal bieden aldus AWS. Vanaf januari 2019 brengt Oracle 25 dollar per fysieke processor per maand in rekening, en 2,50 dollar per gebruiker per maand op de desktop. Volumekortingen zijn beschikbaar.

Linux

AWS meldt op zijn site: "Java is een van de populairste (development) talen die door AWS-klanten worden gebruikt en we willen Java ondersteunen en houden het gratis. Veel van onze klanten zijn bezorgd dat ze zouden moeten betalen voor een langlopende ondersteunde versie van Java om hun workloads uit te voeren. Als een eerste stap hebben we recentelijk opnieuw ondersteuning voor Java bevestigd in Amazon Linux. Onze klanten en de bredere Java-community gebruiken echter Java op verschillende platforms, zowel aan als uit AWS. Daarom zijn we blij om de preview van Amazon Corretto aan te kondigen, een gratis multiplatform, productie-ready distributie van OpenJDK van Amazon.

Amazon voert Corretto uit op duizenden productieservices. Dankzij patches en verbeteringen in Corretto kan Amazon ingaan op grootschalige, reële serviceproblemen en aan zware prestaties en schaalbaarheidseisen voldoen. We stellen deze beschikbaar aan klanten met gratis ondersteuning voor de lange termijn, met driemaandelijkse updates, waaronder bugfixes en beveiligingspatches. AWS biedt ook urgente oplossingen voor klanten buiten het kwartaalschema.

Docker en Windows

Corretto wordt geleverd met ondersteuning voor meerdere platforms, zodat u het kunt uitvoeren in de cloud, op locatie en op uw lokale computer. Het Corretto 8-voorbeeld dat overeenkomt met OpenJDK 8 is op dit moment beschikbaar voor Amazon Linux 2, Microsoft Windows en macOS-platforms en Docker-image. Preview-builds kunnen worden gedownload door naar aws.amazon.com/corretto te gaan. Algemene beschikbaarheid is gepland voor Q1 2019 en omvat ook Ubuntu en Red Hat Enterprise Linux-platforms. Corretto 11-builds die overeenkomen met Open JDK 11 op deze platforms zullen ruimschoots volgen vóór april 2019.

OpenJDK

We voeren de Technology Compatibility Kit (TCK) uit op elke Corretto-release om compatibiliteit met het Java SE-platform te garanderen. Corretto is ontworpen als vervanging voor alle Java SE-distributies, tenzij u functies gebruikt die niet beschikbaar zijn in OpenJDK (bijv. Java Flight Recorder). Zodra Corretto-binaire bestanden op een host zijn geïnstalleerd en correct zijn aangeroepen om uw Java-toepassingen uit te voeren (bijvoorbeeld op Linux, met behulp van alternatieven), blijven bestaande opdrachtregelopties, afstemmingsparameters, monitoring en al het andere op de plaats blijven werken zoals voorheen.

Amazon zal beveiligingsupdates gratis distribueren naar Corretto 8 tot ten minste juni 2023 en Corretto 11 tot ten minste augustus 2024. Corretto bevat gerichte backports van nieuwere releases, evenals nieuw ontwikkelde verbeteringen van de OpenJDK-community. Het releaseproces omvat testen op duizenden Amazon-services, waarmee fixes binnen enkele dagen na het vinden van problemen kunnen worden vrijgegeven."

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!