Witold Kepinski - 10 december 2018

Siemens neemt COMSA over

Siemens neemt COMSA over image

Siemens heeft COMSA Computer & Software GmbH uit München overgenomen. COMSA ontwikkelt software voor elektrische systemen en bekabeling in auto’s. De LDorado software van COMSA is marktleider op het gebied van automotive bekabeling en engineering software in Duitsland.

Het COMSA-team en de -technologie sluit goed aan op de Mentor-afdeling van Siemens PLM Software. Hiermee worden belangrijke mogelijkheden voor kabelboom-engineering en ontwerpgegevensanalyse verder uitgebreid binnen het Siemens-portfolio.

“De overname van COMSA maakt deel uit van Siemens’ constante investeringen in de automotive industrie”, vertelt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens PLM Software. “De combinatie van Siemens en de COMSA-oplossingen en -specialisten zorgt voor een unieke positie binnen de industrie. Samen gaan we elektrische systemen en kabelbomen naar een hoger niveau brengen. Dit is nodig om te voldoen aan de toenemende eisen van elektrische en zelfrijdende voertuigen. Deze oplossingen en mogelijkheden zijn belangrijk voor de klanten van COMSA en Siemens wereldwijd.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!