Witold Kepinski - 10 december 2018

Gartner Privileged Access Management Magic Quadrant kent vier leiders

Gartner Privileged Access Management Magic Quadrant kent vier leiders image

IT-onderzoeksbureau Gartner heeft zijn nieuwe 2018 Privileged Access Management (PAM) Magic Quadrant rapport gepubliceerd. In dit rapport evalueert Gartner de sterke en zwakke punten van de 14 Privileged Access Management aanbieders die volgens de marktvorser de belangrijkste in de markt zijn. Gartner baseert zijn bevindingen op verschillende criteria zoals services en marktaandeel. De vier leiders van het Gartner 2018 Privileged Access Management Magic Quadrant zijn CyberArk, BeyondTrust, CA Technologies en Centrify.

Privileged access management wordt in het Gartner rapport gedefinieerd als ‘een van de meeste cruciale beveiligingsmaatregelen, zeker in de huidige, steeds complexer wordende IT-omgevingen’. Leidinggevenden in security- en risicomanagement moeten volgens het rapport PAM-tools inzetten in een langetermijnstrategie voor een uitvoerige risicoverkleining.

Privileged Access Management

Tegen 2022 zal meer dan de helft van de bedrijven die gebruikmaken van PAM-tools de nadruk leggen op just-in-time geprivilegieerde toegang over bevoorrechte toegang op lange termijn, tegen minder dan 25% vandaag. Tegen 2021 zal 40% van de organisaties (tegen minder dan 10% in 2018) die gebruikmaken van formele verandermanagementpraktijken ingebedde en geïntegreerde PAM-tools in zich hebben, waardoor het algemene risicooppervlak aanzienlijk wordt verkleind. Tegen 2021 zal meer dan 50% van de organisaties die DevOps gebruiken, PAM-gebaseerde geheimhoudingsproducten gebruiken, die vandaag snel stijgen van minder dan 10%.

De 14 leveranciers die zijn geselecteerd voor het Gartner 2018 Privileged Access Management Magic Quadrant zijn ARCON, BeyondTrust, CA Technologies, Centrify, CyberArk, Fudo Security, Hitachi ID Systems, ManageEngine, Micro Focus, One Identity, Osirium, senhasegura, Thycotic en WALLIX.

Leiders

BeyondTrust ontvangt lof voor de integratie van PAM-functies met zijn asset- en kwetsbaarheidsbeheer. Gartner stelt dat de PAM-oplossing van CA Technologies een aantal van de meest efficiënte geprivilegieerde sessiemanagementmogelijkheden biedt. Centrify wordt geprezen voor zijn SaaS-gebaseerde PAM. CyberArk kreeg de leidende positie in het kwadrant op basis van de hoogste waardering voor ‘Ability to execute’ en de ‘Completeness of vision’. Het bedrijf biedt de meest uitgebreide oplossing om privileged accounts, inloggegevens en secrets te beschermen, ongeacht hun locatie binnen een organisatie, in hybride cloud-omgevingen, DevOps of ergens op een endpoint.

Het volledige rapport is te downloaden op https://www.cyberark.com/pr/gartner-mq-pam-leader/

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!