IBM en Splunk aan kop in Gartner 2018 SIEM Magic Quadrant

11-12-2018 | door: Witold Kepinski

IBM en Splunk aan kop in Gartner 2018 SIEM Magic Quadrant

IBM en Splunk staan aan kop in de Gartner 2018 SIEM Magic Quadrant zo meldt het onderzoekbureau. In dit rapport evalueert Gartner de sterke en zwakke punten van de 17 Security Information & Event Management (SIEM) aanbieders op verschillende criteria zoals services en marktaandeel. 

De 17 leveranciers van het 2018 SIEM Magic Quadrant zijn AlienVault, BlackStratus, Dell Technologies (RSA), Exabeam, Fortinet, IBM, LogPoint, LogRhythm, ManageEngine, McAfee, Micro Focus, Netsurion-EventTracker, Rapid7, Securonix, SolarWinds, Splunk en VenusTech.

Steeds meer IT-security specialisten kopen SIEM-oplossingen in die vroegtijdige detectie en reactie van aanvallen ondersteunen, aldus Gartner

Gartner meldt dat er zeven leiders zijn in de SIEM markt met Splunk en IBM aan kop. Splunk wordt geprezen vanwege zijn sterke integratieomgeving en zijn PII-beveiligingsmogelijkheden. IBM is zeer goed in de monitoring van netwerkgegevens en integraties met toegevoegde waarde.

Gartner prijst LogRhythm voor zijn eenvoudige inzetbaarheid en gebruik, met UX- en UI-elementen.  Dell Technologies (RSA) doet het goed met zijn support voor geavanceerde dreigingsdetectie op bedrijfsniveau met SIEM-mogelijkheden.

De op rollen gebaseerde gegevens- en workflow-mogelijkheden van Exabeam doen het ook goed. McAfee blinkt uit met zijn UEBA en analytics-aanbod en het gebruik van big data-technologieën. Securonix munt uit met zijn flexibele leveringsmodellen en zijn mogelijkheden voor gegevensbeheer.

Gartner-magic-quadrant-siem-2018.jpg

Terug naar nieuws overzicht