Wouter Hoeffnagel - 11 december 2018

Dataplace bouwt Tier III datacenter in Hoofddorp

Dataplace bouwt een Tier III datacenter in Hoofddorp, die geheel 2N wordt gebouwd. Met de opening van een vijfde datacenterlocatie wil Dataplace haar positie in de datacentermarkt versterken.

Datacenter exploitant Dataplace beschikt al langer over vier Tier III datacenters, waarmee het bedrijf een goede regionale dekking heeft in Nederland. Doordat deze datacenters aan elkaar gekoppeld zijn middels meervoudige glasvezelringen beschikt Dataplace over een nationale dekking, dieonder meer kan worden ingezet voor twin-datacenter oplossingen. Met de opening van een vijfde datacenter wil Dataplace zich voorbereiden op komende technologische ontwikkelingen waarbij het wenselijk is om een datacenter te hebben in de buurt van de gebruiker, zoals 5G en het Internet of Things (IoT)

'Dataplace is klaar voor toekomst'

Dataplace is inmiddels uitgegroeid van een regionale speler naar een datacenter exploitant met een landelijke dekking in Nederland. Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, vertelt hierover: "Nu wij onze footprint uitbreiden met een vijfde vestiging in de regio Amsterdam hebben we een unieke propositie voor nationale en internationale klanten die een landelijke dekking willen in Nederland. Ik denk dat Dataplace klaar is voor de toekomst, want de nieuwe technische ontwikkelingen, als 5G, cloudproposities en IoT zullen het datacenterlandschap in Nederland drastisch gaan veranderen.”

Het nieuwe datacenter wordt onder de naam Dataplace Amsterdam in de markt gepositioneerd. De bouw van het datacenter gaat rond januari 2019 van start en naar verwachting opent Dataplace Amsterdam in Q3 2019.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!