Redactie - 12 december 2018

Testpeople ondersteunt groei in woestijngebieden

Testpeople ondersteunt groei in woestijngebieden image

Bomen planten en groente kweken in een droge woestijn valt op zijn zachtst gezegd niet mee. Met de zogenoemde Growboxxen gaat dat een stuk makkelijker. Met deze speciale boxen is er 90% minder water nodig voor beplanting en begroeiing. Hiermee kunnen mensen ook in zeer droge gebieden bomen planten en groente telen om van te leven. Voor het Bredase software testbedrijf Testpeople een prachtig en vooral nuttig doel om geld voor in te zamelen. En dat is gelukt. Maar liefst 30.000 euro is er dit jaar opgehaald voor Groasis, het Steenbergse bedrijf dat de Growboxxen maakt en plaatst.

“Ieder jaar steunen wij met Testpeople goede doelen, maar vanwege ons tienjarig jubileum hebben we ons in 2018 allemaal extra ingezet. En niet alleen onze medewerkers, maar ook hun vrienden, familie, zakenrelaties, opdrachtgevers en klanten. Iedereen heeft op verschillende manieren een bijdrage gedaan, waarvoor heel veel dank!”, aldus de trotse eigenaren van Testpeople, Philippe Metz en Aldo Lufting.

Zelfvoorzienende toekomst bieden
Dankzij het gedoneerde bedrag van 30.000 euro is Testpeople gouden aandeelhouder van Friend of Groasis. Dat betekent dat er namens het Bredase bedrijf Growboxxen, inclusief bomen, groenten en een zogenoemde Growsafe-boombeschermer uitgedeeld kunnen worden aan families die wonen in woestijngebieden. Pieter Hoff, directeur en oprichter van Groasis, is blij met de donatie. “Hiermee kunnen we de wereld weer wat groener maken en meer boeren ter plekke een zelfvoorzienende toekomst bieden. Mooi dat Testpeople hier haar steentje aan bijdraagt.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!