Redactie - 12 december 2018

Wie de is beste Cloud Vendor van 2018?

Wie de is beste Cloud Vendor van 2018? image

Vijf vendors zijn genomineerd voor de Dutch IT-channel Award voor Cloud Vendor of the Year 2018. Welke fabrikant treedt in de voetsporen van VMware, de winnaar van deze prestigieuze prijs in 2017?

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Barracuda Networks speelt altijd in op de laatste cyberdreigingen, onder meer door artificial intelligence toe te passen in cloud security services, zoals het innovatieve Sentinel. De netwerk- en securityspecialist is daarmee een stap verder dan andere security cloudvendoren. Het afgelopen jaar bracht Barracuda verschillende security-oplossingen naar de cloud, waarmee de leverancier een stabiele en veilige basis creëerde voor organisaties die hun IT-omgeving (deels) in de cloud willen onderbrengen. Interessant was onder meer een business case bij softwareleverancier Unit4, waar Barracuda hielp met de naleving van de nieuwe Europese privacywet GDPR, en met een veilige levering van essentiële (cloud)toepassingen via Microsoft Azure.

Dell EMC heeft alles in huis wat partners en eindgebruikers nodig hebben op het gebied van infrastructuur: storage, compute en networking. Eenvoudige compute nodes en disk-arrays, maar ook krachtige storage- en serveroplossingen die de zwaarste workloads aan kunnen. Dell EMC heeft een solide basis voor een cloudpropositie, onder meer door het brede portfolio van devices van moederbedrijf Dell. De security-oplossingen van onder andere RSA, SecureWorks en VMware – net als Dell EMC werkmaatschappijen van Dell Technologies – staan garant voor optimale veiligheid en compliance. Partners en eindklanten die samen met Dell werken aan (uitbreiding van) een cloudomgeving, kunnen gebruik maken van Dell Financial Services.

IBM Nederland dankt zijn nominatie ongetwijfeld aan het cloudplatform IBM Cloud Private (ICP). ICP is een algemeen en consistent platform waarop eindgebruikers snel kunnen innoveren, terwijl ze de flexibiliteit hebben om daarnaast ook openbare clouds en services te (blijven) gebruiken. Het Amerikaanse technologiebedrijf, in Nederland gevestigd aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam, heeft met ICP een platform dat goed integreert met bedrijfskritieke applicaties, data en processen, en waarmee een klant bestaande data kan behouden bij het betreden van de nieuwe wereld van cloudapplicaties. ICP geeft eindgebruikers de mogelijkheid om op een private cloud te starten en eenvoudig naar een openbare cloud over te stappen.

Als een echte innovatiepartner laat SAP bedrijven uitgroeien tot 'intelligent enterprises'. De mondiale verkoper van bedrijfssoftwaresystemen, met een Nederlands hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch, doet dat vooral met het nieuwste cloudplatform SAP S/4HANA Cloud. Daarmee hebben partners en eindgebruikers alle tools in handen om de kansen van de digitale transformatie optimaal te benutten. SAP heeft SaaS-oplossingen voor alle lines of businesses (LoB's), die zowel stand-alone als volledig geïntegreerd kunnen worden ingezet. Spraakmakend is ook SAP Leonardo, dat innovaties op basis van IoT, big data, machine learning en blockchain toegankelijk maakt en bijdraagt aan de 'speed of innovation' via de cloud.

Bij ServiceNow zeggen ze: laat werk beter werken voor mensen. Het internationale sofwarebedrijf met een Nederlands kantoor in Amsterdam heeft een cloudgebaseerd platform en een bijhorend productaanbod, die samen garant staan voor een optimale werkervaring. Het afgelopen jaar deed ServiceNow een interessante business case bij de financiële dienstverlener Vivat NV, waar de softwarebouwer de IT-performance sterk optimaliseerde. Belangrijk is vooral dat Vivat sneller (nieuwe) applicaties kan ontwikkelen, want net als veel andere organisaties wil Vivat vlot kunnen innoveren. 'Dankzij de samenwerking met ServiceNow kunnen wij veranderingen sneller doorvoeren en vooroplopen in de markt van financiële dienstverleners', aldus Vivat.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!