Canadese stad ondersteunt lokale economie met lancering van eigen cryptocurrency

12-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Canadese stad ondersteunt lokale economie met lancering van eigen cryptocurrency

Calgary is de eerste Canadese stad die haar eigen cryptocurrency equivalent van de lokale valuta heeft. Deze zal uitsluitend gebruikt worden in de stad zelf, naast de traditionele Canadese Dollar.

Joe Ceci, de Minister van Financiën van Alberta, opende het lanceringsevent van de Calgary Digital Dollar. De digitale valuta is een vervolg op de Calgary Dollar: een initiatief dat werd gestart in 1996 en werd gebruikt om lokale bedrijven en non-profitorganisaties te helpen. Via deze tweede valuta beoogde de overheid ervoor te zorgen dat wat in de lokale economie wordt gegenereerd, ook binnen het ecosysteem blijft. Dusdanig worden bedrijven geacht minstens 10% van een betaling in de digital valuta te accepteren.

“Ik vind het niet erg om dingen lokaal te zien gebeuren en mensen te zien verdienen. Het is erg leuk om mensen te ontmoeten en mee te doen aan de ruilhandel en uitwisseling. “ Zei Ceci tijdens de lancering. “De lokale regering ondersteunt het werk van Calgary Dollars op alle mogelijke manieren.”

De Calgary Digital Dollar kan echter niet op dezelfde manier worden gekocht en verkocht als andere cryptocurrencies. Een manier om de cryptocurrency te verkrijgen is door mee te doen aan enquêtes of door nieuwe gebruikers aan te dragen. De digitale valuta kan ook worden verkregen door advertenties te plaatsen die zijn gericht op het verkopen, verhandelen of ruilen van goederen of diensten op de website of via de app van Calgary Dollars.

Gebruikers krijgen vervolgens een bepaald bedrag van de digitale valuta als beloning. De digitale valuta kan dan worden gebruikt voor het betalen van vervoersbewijzen, boodschappen en andere goederen en diensten. Bovendien kan de digitale valuta worden gedoneerd aan Take Action Grants die lokale gemeenschapsprojecten financiert. De lokale gemeente accepteert ook Calgary Dollars als betaling voor licentiekosten.

De Calgary Digital Dollar is vergelijkbaar met de E-Ora die dit jaar werd getest door de ‘Afrikaner’ Orania-gemeenschap in Zuid-Afrika. De E-Ora is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse rand en wordt uitgegeven door de Kamer van Koophandel in Orania. De E-Ora is bedoeld voor exclusief gebruik in Orania, een stad met ongeveer 1.600 inwoners.

Auteur: Rico Engelbarts (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl

Terug naar nieuws overzicht