Witold Kepinski - 13 december 2018

Microsoft Azure Academy data science opleiding voor vrouwen

Op 4 februari 2019 start in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena de tweede editie van de Microsoft Azure Academy, Powered by Techionista, de opleiding waarin vrouwen in zestien weken worden klaargestoomd voor een carrière op het gebied van data science – een IT-vakgebied waarin relatief weinig vrouwen werkzaam zijn. 

Deelneemsters aan de Microsoft Azure Academy, in de leeftijd van 23 tot 56 jaar, volgen twee dagen per week klassikale lessen waarin onderwerpen als data-analyse en -visualisatie, statistiek en coderen aan bod komen. Op de overige werkdagen in de week verdiepen de deelneemsters hun kennis aan de hand van zelfstudie. Daarnaast helpt Techionista de deelneemsters belangrijke soft-skills verder te ontwikkelen, zoals communicatieve vaardigheden en persoonlijk leiderschap, zodat zij naast technische vaardigheden zich ook ontwikkelen in zelfkennis- en ontplooiing en zo een nog rijker palet aan vaardigheden meebrengen in hun nieuwe carrière.

Het merendeel van de deelneemsters uit de eerste editie van de Microsoft Azure Academy uit 2018 heeft inmiddels een baan, onder andere als data-scientist bij verschillende klanten, partners en andere bedrijven uit het Microsoft-ecosysteem, waar veel behoefte was aan een diversiteit aan talenten met een IT-profiel. Mede daarom is het programma ook opgezet.

“Omdat digitale vaardigheden een steeds belangrijkere rol spelen op de arbeidsmarkt en we bij Microsoft veel waarde hechten aan diversiteit en inclusiviteit, vinden we het belangrijk dat banen in de IT-sector evenwichtig zijn verdeeld”, zegt Emily Glastra, Directeur Public Sector bij Microsoft Nederland. “De Microsoft Azure Academy is voor Microsoft een manier om de talentpool van vrouwelijke professionals in de techsector te verbreden en hun slagkracht te vergroten.” 

Benieuwd naar de ervaringen en verhalen van voorgaande deelneemsters? Lees dan deze blogpost van Emily Glastra. Ga voor meer informatie over de Microsoft Azure Academy naar de website. Hier kun je je ook vrijblijvend aanmelden voor het programma.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!