22% van de Nederlandse bedrijven analyseert actief big data

16-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

22% van de Nederlandse bedrijven analyseert actief big data

22% van de Nederlandse bedrijven is actief bezig met het analyseren van big data. Hiermee is Nederland één van de koplopers binnen de Europese Unie.

Dit blijkt uit cijfers van Eurostat. Malta staat op de eerste positie; 24% van de bedrijven in dit land zijn actief bezig met big data. Nederland volgt op de tweede positie met 22%, terwijl in zowel België en Ierland 20% van de landen actief big data analyseert. In de volledige Europese Unie ligt het gemiddelde op 12%.

48% van de Nederlandse bedrijven gebruikt de cloud

Als we kijken naar het gebruik van cloud computing staat Nederland op de vierde positie. 48% van alle Nederlandse bedrijven maakt gebruik van de cloud. Scandinavische landen scoren opvallend goed. Zo staat Finland (65%) op de eerste positie, gevolgd door Zweden (57%) en Denemarken (56%).

Ook wat betreft de inzet van 3D-printen gaat Finland aan de leiding. 7% van alle Finse bedrijven maakt gebruik van additieve productie. Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Malta en België staan op een gedeelde tweede positie. In deze landen maakt 6% van de bedrijven gebruik van 3D-printen. In Nederland bedraagt dit percentage 5%.

Meer informatie en alle bevindingen uit het onderzoek van Eurostat zijn hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud