Redactie - 15 december 2018

Dell en Inspur zijn de sterkste groeiers in server business

Dell en Inspur zijn de sterkste groeiers in server business image

Dell en Inspur zijn de sterkste groeiers in server business zo meldt onderzoeksbureau IDC. Volgens de International Quarterly Server Tracker van International Data Corporation ( IDC ) steeg de omzet van leveranciers in de wereldwijde servermarkt met 37,7%, van jaar tot jaar tot 23,4 miljard dollar in het derde kwartaal van 2018 (3Q18). Wereldwijde serververzendingen stegen met 18,3% op jaarbasis naar 3,2 miljoen eenheden in 3Q18.

De algehele servermarkt blijft een robuuste vraag ervaren, waarbij 3Q18 het vijfde achtereenvolgende kwartaal met een tweecijferige omzetgroei en de hoogste totale omzet in één kwartaal ooit markeert. De volumeserver-omzet steeg met 40,2% tot 20,0 miljard dollar, terwijl de serveropbrengsten in het middensegment met 39,4% groeiden tot 2 miljard dollar. High-end systemen groeiden met 6,9% tot 1,3 miljard dollar.

"De wereldwijde servermarkt zorgde opnieuw voor een sterke groei van de omzet en groei van de unit zendingen als gevolg van een doorlopende bedrijfsvernieuwingscyclus en de aanhoudende vraag van cloudserviceproviders", zegt Sebastian Lagana , onderzoeksmanager, infrastructuurplatforms en technologieën bij IDC. "Enterprise-infrastructuurvereisten van resource-intensieve next-generation-applicaties ondersteunen steeds rijkere configuraties, waardoor de gemiddelde verkoopprijs (ASP's) stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Tegelijkertijd blijven hyperscalers (zoals Google, Facebook AWS, Microsoft Azutre) hun datacenter-mogelijkheden upgraden en uitbreiden."

Vendors

Dell bereikte in het derde kwartaal de nummer één positie op de wereldwijde servermarkt met een marktaandeel van 17,5% en een groei van 33,3%.

HPE / New H3C Group was de op één na grootste leverancier met een aandeel van 16,3% in de totale leveranciersomzet, met een groei van 14,8%.

Inspur / Inspur Power Systems nam de derde positie in de markt met een aandeel van 7,3%, terwijl de nieuwe joint venture jaar op jaar tot een groei van 156,5% bijdroeg.

Lenovo werd vierde met een aandeel van 6,2% met 67,0% groei.

IBM, Huawei en Cisco rondden de top vijf af, allemaal statistisch gebonden * met omzetaandelen van respectievelijk 5,1%, 4,5% en 4,5%.

De ODM Direct-groep van verkopers verhoogde haar collectieve inkomsten met 51,9% op jaarbasis tot bijna 6,3 miljard dollar.

Dell Inc. leidde de wereldwijde servermarkt in termen van eenheidsverzendingen, goed voor 17,6% van alle eenheden die tijdens het kwartaal werden verzonden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!