Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

17-12-2018 | door: Redactie

Enterprise Storage Systems markt groeit met dubbele cijfers

Volgens de International Quarterly Enterprises Storage Systems Tracker van onderzoeksbureau International Data Corporation ( IDC ) steeg de omzet van leveranciers in de wereldwijde markt voor bedrijfsopslagsystemen met 19,4% jaar-op-jaar tot 14 miljard dollar tijdens het derde kwartaal van 2018 (3Q18). De totale capaciteit van de zendingen steeg met 57,3% op jaarbasis tot 113,9 exabytes tijdens het kwartaal.

De omzet gegenereerd door de groep oorspronkelijke ontwerpfabrikanten (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters (zoals Google, AWS, Microsft Azure, Alibaba) verkocht, steeg jaar op jaar met 45,8% in 3Q18 tot 3,9 miljard dollar. Dit vertegenwoordigt 27,7% van de totale investeringen in bedrijfsopslag gedurende het kwartaal. De verkoop van servergebaseerde opslag steeg van jaar op jaar met 10,1% tot 3,8 miljard dollar aan inkomsten. Dit vertegenwoordigt 27,3% van de totale investeringen in bedrijfsopslag. De markt voor externe opslagsystemen was tijdens het kwartaal ongeveer 6,3 miljard dollar waard, een stijging van 12,5% ten opzichte van 3Q17.

"De resultaten van het derde kwartaal laten een voortzetting van de groei zien die tot en met de eerste helft van 2018 is gerealiseerd, dankzij een doorlopende infrastructuurverversingscyclus, investeringen in resource-intensieve next-generation workloads en uitgebreid gebruik in openbare cloudservices", zegt Sebastian Lagana , research manager , Infrastructuurplatforms en technologieën. "Ondernemingen waarderen de waarde die gegevens bieden voor hun activiteiten, klantbetrokkenheid en innovatie-initiatieven, waardoor er voortdurend wordt geïnvesteerd in opslagsystemen die efficiënte gegevensconsumptie en -verspreiding ondersteunen."

Vendor overzicht

Dell Inc. was de grootste leverancier voor het kwartaal, goed voor 19,2% van de totale omzet van het wereldwijde bedrijfsopslagsysteem en met 21,8% op jaarbasis.

HPE / New H3C Group was de op een na grootste leverancier met een aandeel van 16,4% van de omzet met een jaar-op-jaar-daling van 3,3%.

NetApp genereerde een aandeel van 5,8% van de totale omzet, waardoor het de op twee na grootste leverancier is tijdens het kwartaal. Dit vertegenwoordigde een groei van 15,3% ten opzichte van 3Q17.

Hitachi, Huawei, IBM, Lenovo en Inspur waren allemaal statistisch gebonden voor de nummer 4-positie met respectievelijk 3,0%, 3,0%, 2,9%, 2,6% en 2,2%.

Als een enkele groep vertegenwoordigden de verkoop van opslagsystemen door ODM's rechtstreeks aan hyperscale datacenter-klanten 27,7% van de wereldwijde bestedingen tijdens het kwartaal en groeiden de opbrengsten met 45,8% ten opzichte van 3Q17.

Terug naar nieuws overzicht