Robotics Systems en Drones omzet is in 2019 goed voor bijna 116 miljard dollar

Robotics Systems en Drones omzet is in 2019 goed voor bijna 116 miljard dollar

Robotics Systems en Drones omzet is in 2019 goed voor bijna 116 miljard dollar

16-12-2018 | door: Redactie

Robotics Systems en Drones omzet is in 2019 goed voor bijna 116 miljard dollar

Een nieuwe update van de wereldwijde data- uitgaven voor robotica en drones van International Data Corporation ( IDC ) Worldwide voorspelt nu 115,7 miljard dollar omzet in 2019, een stijging van 17,6% ten opzichte van 2018. Tegen 2022 verwacht IDC dat deze bestedingen 210,3 miljard dollar zullen bedragen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 20,2%.

Robotica systemen zullen volgens onderzoeksbureau IDC de grootste van de twee categorieën zijn gedurende de vijfjaarlijkse prognoseperiode, met een wereldwijde voorspelling van de robotica-uitgaven van 103,4 miljard dollar in 2019. Investeringen in drones zullen in 2019 in totaal 12,3 miljard dollar bedragen, maar er wordt voorspeld dat ze sneller zullen groeien (30,6%) CAGR) dan robotsystemen (18,9% CAGR).

Robotica-uitgaven in 2019 zullen worden gedomineerd door hardware-aankopen, waarbij bijna tweederde van alle uitgaven gaat naar robotsystemen, after-market robotica hardware en systeemhardware. Aankopen van industriële robots en servicerobots leveren bijna 30% van het categorie-totaal in 2019. Robotica-gerelateerde software-uitgaven zullen grotendeels gaan naar aankopen van commando- en besturingsapplicaties en robotspecifieke applicaties. De uitgaven voor services zullen worden verdeeld over verschillende segmenten, waaronder systeemintegratie, applicatiebeheer en de inzet en ondersteuning van hardware. Verwacht wordt dat de software-uitgaven iets sneller zullen groeien (21,7% CAGR) dan de uitgaven voor diensten of hardware (19,0% CAGR en 18,2% CAGR, respectievelijk).

Discrete productie zal verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle wereldwijde uitgaven aan robotsystemen in 2019, met een omzet van 50,2 miljard dollar. De volgende grootste industrieën voor robotica-systemen zijn procesproductie, grondstofindustrieën, gezondheidszorg en consumenten. De industrieën die de snelste groei in robotica-uitgaven zullen zien tijdens de voorspelling voor 2017-2022 zijn groothandel (31,4% CAGR), retail (29,6% CAGR) en constructie (28,1% CAGR). Tegen 2022 verwacht IDC dat retail de consumentenbestedingen aan robotsystemen zal inhalen.

"Industriële robotica blijft de technologische investeringsprioriteiten van productieorganisaties op alle belangrijke door IDC ondervraagde markten in 2018 overtreffen", aldus dJing Bing Zhang, IDC onderzoeksdirecteur van Worldwide Robotics. "Hoewel de dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk de marktgroei op korte termijn enigszins zal temperen, verwachten we dat de groeitrend zal stijgen vanaf 2020."

"De wereldwijde markt voor commerciële robotica blijft de komende vijf jaar met 20% per jaar groeien", zegt John Santagate , onderzoeksdirecteur voor Commercial Service Robotics bij IDC. "Deze groei is te danken aan voortdurende innovatie in gebruiksgemak en aan de drang naar flexibele automatisering in alle sectoren. We verwachten dat de groei zal worden aangedreven door de toegenomen acceptatie van autonome mobiele robots en collaboratieve robots die worden ingezet als een middel om capaciteit te verbeteren, productiviteit en efficiëntie."

Uitgaven aan drones zullen ook worden gedomineerd door hardware-aankopen, waarbij ongeveer 90% van de categorie in de richting van drones en after-market drone-hardware gaat. Consumenten-drones zullen in 2019 ongeveer 40% van het categorie-totaal uitmaken, terwijl de service-drones nog eens 18% leveren. Net als bij roboticasystemen gaat de besteding van drone-software voornamelijk naar toepassingen voor toepassingen en dronespecifieke toepassingen. De uitgaven voor diensten zullen worden geleid door onderwijs en opleiding en zullen de snelste groei zien (35,9% CAGR) over de vijfjaarlijkse prognose, gevolgd door software (33,9% CAGR) en hardware (301% CAGR).

De consumptieve bestedingen aan drones zullen in 2019 $ 5,1 miljard bedragen, goed voor iets meer dan 40% van het wereldwijde totaal. De uitgaven van de industrie aan drones in 2019 zullen worden geleid door nutsbedrijven (1,4 miljard dollar), bouw (1,05 miljard dollar) en productie  (913 miljoen dollar). De industrieën die de snelste groei in drone-uitgaven gedurende de vijfjaarlijkse prognoseperiode zullen meemaken, zijn de federale / centrale overheid (56,0% CAGR), onderwijs (51,0% CAGR) en detailhandel (42,01% CAGR). Tegen 2022 verwacht IDC dat de grondstoffensector zowel de bouw als de discrete productie vooruit zal helpen om de op een na grootste industrie voor drone-uitgaven te worden.

"De markt werkt aan het vereenvoudigen van het gebruik en de integratie van drones met inspanningen, variërend van het mogelijk maken van nieuwe drone-applicaties via verbeterde technologische mogelijkheden tot het begrijpen van de regulatorische implicaties van drones en de levensvatbaarheid van deze applicaties." Drones ontwikkelen nieuwe vaardigheden, koppelen 3D-mapping en volledig autonome navigatiemogelijkheden met snelle verbeteringen in batterijprestaties en luchtverkeersbeheersystemen Drone-gebruikers blijven zoeken naar een veilige, kostenefficiënte en herhaalbare drone-oplossing die eenvoudig kan worden geïmplementeerd in verschillende situaties en gebruiksgevallen", zegt Stacey Soohoo, onderzoeksmanager, klantinzichten en -analyse .

Terug naar nieuws overzicht