Amac opent flagshipstore in winkelcentrum The Wall Utrecht

17-12-2018 | door: Redactie

Amac opent flagshipstore in winkelcentrum The Wall Utrecht

Amac heeft zijn grootste winkel in The Wall geopend, het koop- en belevingscentrum langs de snelweg A2 bij Utrecht. Het 47e filiaal van de Apple Premium Reseller wordt een van de grootste door Apple gecertificeerde winkels ter wereld. Op de dag van de opening geold op bijna het hele assortiment een korting van tien procent.

Amac is de grootste Apple Premium Reseller van Nederland en heeft in totaal 6200 vierkante meter gehuurd in The Wall. De nieuwe winkel telt ruim 675 vierkante meter en heeft het breedste assortiment aan Apple-producten en accessoires. "Fase 1 was het magazijn, met de opening van de winkel is fase 2 voltooid. Daarna volgen nog drie fases, totdat uiteindelijk eerste kwartaal 2019 het complete oppervlak in gebruik is genomen", licht CEO van Amac Ed Bindels toe.

Reparatiecentrum
Apple verzorgt het interieur van alle Amac-stores in Nederland en voorzag de winkel van het nieuwste lichtplan en meubels, die alleen nog maar te zien waren in de filialen in Hilversum en Rotterdam. “De laatste Apple-meubels komen in deze ruime winkel prachtig tot hun recht”, aldus Bindels. “De blikvanger is de grote 360 graden servicebalie waar klanten optimaal kunnen worden geholpen met al hun vragen.”

Zo’n 11 miljoen Nederlanders wonen op één uur rijden van de winkel, waardoor deze een aantrekkelijke locatie is voor het uit laten voeren van reparaties. iPhones kunnen nu al worden gerepareerd op de nieuwe locatie. Later dit jaar opent Amac in The Wall een omvangrijke reparatie-afdeling, de grootste van alle filialen. Voor dringende problemen met iPhones, iPads of MacBooks komt er een express service. “We hebben op dit moment diverse vacatures openstaan voor technisch geschoold personeel”, aldus Bindels.

Volgende fases
Na de opening van het reparatiecentrum zullen nog twee fases volgen voordat het complete oppervlak van 6200 vierkante meter in gebruik is genomen. Bindels: “In andere filialen zien we hoe populair de cursussen voor Mac en iPad zijn en hebben we trainingsruimtes ingericht die drukbezocht worden. In The Wall openen we begin volgend jaar ‘trainingsruimtes 2.0’. In deze experience rooms gaan we een stap verder en bieden we een complete beleving, niet alleen voor particuliere klanten, maar ook voor zakelijke klanten en voor scholen.”

Tot slot zal Amac al zijn kantoren onder het dak van The Wall samenbrengen. Vooralsnog houdt de Apple Premium Reseller kantoor op drie verschillende locaties in Utrecht. “Door de enorme groei de afgelopen jaren, hebben we ook het kantoor steeds verder moeten uitbreiden en waren we genoodzaakt ons op diverse locaties te vestigen. Het is een heel prettig vooruitzicht dat we straks met al het kantoorpersoneel onder één dak zitten”, aldus Bindels.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware