Witold Kepinski - 17 december 2018

Cumulus Networks werkt samen met Lenovo

Cumulus Networks werkt samen met Lenovo image

Cumulus Networks, aanbieder van netwerksoftware voor het open, moderne datacenter, heeft een partnerschap aangekondigd met Lenovo om samen open datacenter-netwerk switches te leveren.

Door de samenwerking zal Lenovo ThinkSystem RackSwitch-modellen aanbieden met ondersteuning voor Cumulus Linux. Klanten van Lenovo kunnen nu het Cumulus netwerkbesturingssysteem (OS) en de Cumulus Linux en de operationele beheertool van Cumulus, NetQ, gebruiken, terwijl ze profiteren van opties van derden, waaronder netwerkautomatisering en monitoring, voor meer operationele efficiëntie.

"Tegenwoordig worden applicaties steeds complexer en hebben ze een moderne, zeer schaalbare en eenvoudige infrastructuur nodig, gebouwd op een set gestandaardiseerde componenten. Open netwerken is niet langer een aardig-hebben-het is nu een vereiste voor de innovatieve bedrijven van vandaag, " aldus Josh Leslie, CEO van Cumulus Networks. "Het netwerk is een kritiek onderdeel van het datacenter, van oudsher een knelpunt voor een snelle inzet van applicaties. Van provisioning en implementatie tot monitoring en operations, Cumulus en Lenovo zullen de manier waarop organisaties zaken doen volledig veranderen door een moderne aanpak mogelijk te maken - met eenvoud, automatisering en zakelijke veerkracht in het achterhoofd. "

Samen zorgen Lenovo en Cumulus Networks voor operationele efficiëntie met het robuuste Linux-ecosysteem, schaalbaarheid met Ethernet VPN en een vereenvoudigd operationeel cloud-gebaseerd model. Lenovo voldoet aan de belofte van leveranciersflexibiliteit en biedt tegelijkertijd echte open switchproducten waarmee organisaties het OS kunnen kiezen dat het best geschikt is voor hun bedrijf. Cumulus, de krachtcentrale van open netwerken voor meer dan 1500 bedrijven wereldwijd, helpt bij het creëren van de meest open en agile netwerksoftware voor het moderne datacenter waardoor organisaties schaalbaar worden met automatisering, zichtbaarheid en standaardisatie in de kern.

Heden introduceert Lenovo de volgende ONIE-modelschakelaars met Cumulus Linux:

ThinkSystem NE0152TO RackSwitch - 1Bbase-T Ethernet-switch ONIE-versie (EA)
ThinkSystem NE2572O RackSwitch - 25GbE Ethernet Switch ONIE-versie
ThinkSystem NE10032O RackSwitch - 100GbE Ethernet Switch ONIE-versie

"Als een bedrijf dat niet wordt gehinderd door een oude infrastructuur, biedt Lenovo een breed scala aan producten en oplossingen die het best aansluiten op de individuele bedrijfsbehoeften van elke klant. Door deze samenwerking met Cumulus hebben klanten nu toegang tot Lenovo's best-of-breed netwerkhardware en hun keuze voor Cumulus Linux of het Cloud Network Operating System (CNOS) van Lenovo, "zegt Ahmed Murad, Director of Product Management bij Lenovo Data Center Group. "Deze toevoegingen aan de groeiende reeks switches van Lenovo bieden IT-organisaties nog meer keuzemogelijkheden bij het selecteren van oplossingen voor hun datacenterinfrastructuur."

In 2019 breidt Lenovo zijn Open Networking-portfolio uit met meer switchmodellen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!