Intel demonstreert innovaties voor pc, datacenter en netwerk systemen
15-12-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel demonstreert innovaties voor pc, datacenter en netwerk systemen

RTijdens de recente Intel 'Architecture Day' onthulden topmanagers, architecten en fellows technologieën van de volgende generatie en bespraken de voortgang van een strategie om een groeiend universum van gegevensintensieve werkbelastingen voor pc's en andere slimme consumentenapparaten, hogesnelheidsnetwerken, alomtegenwoordige kunstmatige intelligentie (AI), gespecialiseerde clouddatacenters en autonome voertuigen. Intel demonstreerde onder andere 10nm-gebaseerde pc's, datacenter- en netwerksystemen, next-gen 'Sunny Cove' architectuur met AI en Crypto Acceleration en de eerste 3D Logic Chip Packaging-technologie.

Intel demonstreerde een reeks van op 10nm gebaseerde systemen in ontwikkeling voor pc's, datacenters en netwerken en gaf een voorbeeld van andere technologieën die gericht waren op een uitgebreidere reeks workloads.

2D- en 3D-verpakkingen zorgen voor nieuwe ontwerpflexibiliteit

Het bedrijf deelde ook zijn technische strategie, gericht op zes technische segmenten, waar aanzienlijke investeringen en innovatie worden nagestreefd om de technologische en gebruikerservaring vooruit te helpen. Ze omvatten: geavanceerde productieprocessen en verpakkingen; nieuwe architecturen voor het versnellen van gespecialiseerde taken zoals AI en grafische afbeeldingen; supersnel geheugen; doorverbindingen; ingebouwde beveiligingsfuncties; en algemene software om het programmeren voor ontwikkelaars te verenigen en te vereenvoudigen in de Compute Roadmap van Intel.

Samen leggen deze technologieën de basis voor een meer divers tijdperk van computergebruik in een uitgebreide adresseerbare marktkans van meer dan 300 miljard dollar in 2022 aldus Intel.

Lees meer over de hoogtepunten van de Intel Architecture Day op deze link.

Lees op The Register meer achtergrond informatie over Intel's strategie.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware