Witold Kepinski - 17 december 2018

NVMe storage markt in 2022 goed voor 80 miljard dollar

NVMe storage markt in 2022 goed voor 80 miljard dollar image

De NVMe storage markt is in 2022 goed voor 80 miljard dollar. Dit meldt G2M Research in zijn Market Analysis Report NVM Express NVM Express (NVMe).

Het onderzoek belicht de snelgroeiende NVMe-markt (pdf). De NVMe-markt en het bijbehorende ecosysteem blijven sneller groeien dan de conventionele wijsheid had verwacht zo meldt Michael Heumann, hoofdanalist, G2M Research en managing partner van G2M Communications. De populariteit van NVMe M.2 SSD's in de consument sector, en de aanzienlijke prestatiewinsten die worden behaald door NVMe U.2-aandrijvingen, hebben ondernemingen en cloud klanten gemotiveerd om NVMe-technologie als hun primaire opslagmedia te gebruiken.

Markt

De markt voor NVMe SSD's (U.2, M.2 en PCI AOC's) zal in 2022 een omzet van 9 miljard dollar bereiken. Meer dan 60 procent van de AFA's zullen NVMe-opslagmedia gebruiken tegen 2022 en meer dan 30 procent van alle AFA's zal NVMe over Fabric (NVMe-oF) gebruiken. Om de prestaties van AFA's te evenaren komen meer opslagruimtes beschikbaar voor verwijderbare NVMe-schijven (U.2 of ESDFF). De NVMe over Fabric (NVMe-oF) Adapters markt zal tegen 2022 groter zijn dan 1,75 miljoen eenheden, en het grootste deel van de inkomsten zal worden besteed aan NVMe-oF-adapters (ofwel FPGA- of SoC-gebaseerde adapters).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!