KPN en VMware investeren in Cloudify

17-12-2018 | door: Witold Kepinski

KPN en VMware investeren in Cloudify

KPN Ventures, de investeringstak van KPN, kondigde haar deelname aan in de investeringsronde van 7 miljoen dollar voor Cloudify, dat diensten aanbiedt op het gebied van cloud management en orchestration. Cloudify is gevestigd in Herzliya in Israël en helpt serviceproviders en bedrijven hun netwerk- en applicatieservices vanuit hun kernlocatie te automatiseren, te beheren en virtueel te transformeren naar vestigingen en multi-access randapparatuur.

Naast KPN Ventures nemen ook CreditEase Israel Innovation Fund en bestaande investeerders, zoals Claridge Israel, BRM Group en VMware, deel in de investeringsronde van 7 miljoen USD. Het groeikapitaal wordt ingezet om de internationale uitbreiding van het bedrijf verder te versnellen en om voor klantenondersteuning het partner-ecosysteem op te bouwen.

Multi Cloud

Cloudify ondersteunt talloze grote bedrijven in hun digitale transformatie door een oplossing te bieden waardoor ze flexibel kunnen zijn en beschikken over een multi-cloudomgeving. Daarnaast kunnen ze sneller nieuwe technologie introduceren. Cloudify biedt voor KPN een open-sourceoplossing om de complexe netwerkvirtualisatie te beheren. De Cloudify orchestration-oplossing is niet gebonden aan een leverancier. De flexibele oplossing voegt zich naar interfaces in netwerken en ICT-landschappen en maakt infrastructuurmanagement en virtuele netwerkfunctionaliteit mogelijk.

Orchestratie

Volgens Herman Kienhuis, directeur van KPN Ventures, heeft “het team van Cloudify een van de meest flexibele open source cloud orchestration-platforms ontwikkeld die nu op de markt zijn. Het biedt grote voordelen bij de digitalisering en virtualisatie van bedrijven en hun ICT-infrastructuur. Dat geldt ook voor KPN en haar klanten.”

Digitale Transformatie

Ariel Dan, CEO of Cloudify, zegt het volgende: “Netwerkvirtualisatie en automatisering van IT-elementen van de kern naar de rand van organisaties vormen een belangrijk onderdeel in onze groeistrategie. KPN is innovatieleider op het gebied van digitale transformatie en we zijn blij met hun betrokkenheid als partner in deze ontwikkeling.”

Virtualisatie

Cloudify is in 2014 opgericht door moederbedrijf GigaSpaces Technologies. In juli 2017 werd Cloudify een onafhankelijk bedrijf, zodat het zich beter kon richten op de snelgroeiende markt voor management en orchestration van cloudtoepassingen, network functions virtualization (NFV) en randapparatuur.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud