Wie is de Networking Innovator van 2018?

17-12-2018 | door: Jeroen Bordewijk

Wie is de Networking Innovator van 2018?

Net als vorig jaar heeft Dutch IT-channel een speciale award voor Networking Innovator of the Year. Vijf leveranciers van netwerkapparatuur maken uit wie de opvolger wordt van Cisco, het Amerikaanse technologiebedrijf dat vorig jaar won en ook dit jaar is genomineerd.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Aruba Networks trok in 2018 de aandacht met twee opvallende business cases. De 'Hewlett Packard Company' bracht als eerste een switch met network analytics-technologie op de markt. De switch, die problemen met netwerken, systemen, applicaties en beveiliging eenvoudig vindt en oplost, wordt onder meer gebruikt door het Friesland College. De netwerkarchitectuur op de campus van deze onderwijsaanbieder kan dankzij de switch moderne cloudapplicaties ondersteunen, zodat studenten bijvoorbeeld lessen op afstand kunnen volgen. Het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (het Nederlands Kanker Instituut) bracht zijn informatiebeveiliging op een hoger niveau met Aruba ClearPass, dat authenticatiemethoden ondersteunt en volop mogelijkheden biedt voor een optimale netwerkcontrole.

Avi Networks wil de wereld van networking herdefiniëren met het eigen multi-cloud application delivery platform. Dit platform vereenvoudigt het beheer van netwerken en zorgt voor snellere prestaties, een grotere elasticiteit, diepere analyses en een krachtigere automatisering. Avi Networks groeit jaarlijks met liefst 300 procent. Het Californische technologiebedrijf doet het vooral goed bij Global 2000-organisaties, die met Avi de digitale transformatie kunnen voltooien door legacy load balancers te vervangen, public clouds te omarmen en private clouds te automatiseren. Eind oktober 2018 lanceerde Avi het eerste SaaS-platform voor multi-cloud load balancing en applicatiediensten. Avi Networks werkt nauw samen met technologiepartners als Cisco, Red Hat en Microsoft Azure.

Titelverdediger Cisco haalde in 2018 veelvuldig de publiciteit met het veelbesproken The Network. Intuitive. De Amerikaanse netwerkleverancier wilde het netwerk opnieuw uitvinden en die ambitie kwam het afgelopen jaar tot leven. Resultaat: een nieuw netwerk – 'powered by intent and informed by context' – dat wordt gekenmerkt door eenvoud, automation (het werk wordt gedaan met een minimum aan menselijke inzet), openheid, veiligheid en analytics. Met een nieuw 'intent-based' netwerkportfolio zorgt Cisco ervoor dat een netwerk altijd optimaal en veilig presteert, en dat IT-teams minder tijd kwijt zijn aan het opsporen en oplossen van problemen, zo belooft de technologiereus.

Ruckus Networks staat voor eenvoud, kwaliteit en de beste wifi. De netwerkleverancier uit Californië oogstte waardering met een volledig nieuw ingericht WLAN-netwerk in het nieuwe, multifunctionele behandel- en operatiecentrum van Bergman Clinics, een centrum voor specialistische medische zorg in Hilversum. Dankzij access points met Beamflex-technologie van Ruckus Networks, geïnstalleerd door Allinco Networks uit Breda, geven in totaal drie wifi-netwerken medewerkers en cliënten volledige dekking en hoge snelheden. Die zijn onder meer nodig vanwege een innovatief 'cliënt entertainment system': een systeem ontwikkeld door BeagleBoxx, waarmee cliënten kranten en magazines kunnen lezen, spelletjes spelen, televisie kijken en bijvoorbeeld Netflixen op een iPad.

VMware afficheert zichzelf graag als dé toonaangevende leverancier van netwerken die de basis vormen voor software-defined datacenters (SDDC). Het Amerikaanse bedrijf ziet software als de toekomst, waar VMware helemaal klaar voor is met het netwerkvirtualisatie- en newerkbeveiligingsplatform NSX. Het platform werd dit jaar onder meer geïnstalleerd bij Novamedia in Amsterdam, de derde grootste particuliere liefdadigheidsorganisatie ter wereld en moederbedrijf van onder andere de Nationale Goede Doelen Loterijen. Met snel groeiende inkomsten en een veelheid aan persoonsgegevens die samenhangen met donaties, had Novamedia een ICT-platform nodig dat niet alleen de snelle groei kan bijhouden, maar vooral ook optimaal beveiligd is.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht
Hardware