Arista toont Any Cloud Networking voor Kubernetes

18-12-2018 | door: Redactie

Arista toont Any Cloud Networking voor Kubernetes

Arista Networks heeft een uitbreiding op het Any Cloud Platform gedemonstreerd voor Red Hat OpenShift en de Tigera Secure Enterprise Edition. Daarmee beschikt de netwerkspecialist in software-gebaseerde cloud networking over een consistente en veilige oplossing voor alle container workloads in fysieke en virtuele netwerken, die via Kubernetes worden beheerd zo beweert Arista Networks.

De oplossing integreert Arista’s containerized Extensible Operating System (cEOS) en CloudVision software in een CNCF-framework (Cloud Native Computing Foundation). De Tigera Secure Enterprise Edition zorgt voor een optimale netwerkbeveiliging en voortdurende compliancy voor Kubernetes-platformen, in private en publieke cloud-omgevingen, op basis van Tigera's industriestandaard open source Calico-technologie. Arista’s cEOS met ondersteuning voor Tigera Secure Enterprise Edition komt in 2019 beschikbaar.

Uitbreiding Arista Any Cloud Platform

Met de toegevoegde ondersteuning voor Red Hat OpenShift en Tigera Secure biedt Arista Networks meer beveiligingsmogelijkheden voor klanten die gecontaineriseerde applicaties in private, publieke en hybride clouds implementeren. Deze integraties vergroten de toepasbaarheid van EOS-gebaseerde apparatuur binnen een open en schaalbaar ecosysteem, bestaande uit:

Arista cEOS-integratie met Tigera Secure containertoepassingen en netwerkbeveiliging gebaseerd op het Calico open source project;

Arista vEOS cloud-routing als een connectiviteitsplatform voor Kubernetes clusters die in private en publieke cloud-infrastructuren draaien;

Arista EOS- en CloudVision-software met Container Tracer beschikbaar op alle Arista-platformen ondersteunt nu ook Red Hat OpenShift Kubernetes, om alle workloads en de connectiviteit van containers voor netwerkbeheerders inzichtelijk te maken.

Multicloud-omgevingen beveiligen

De toegevoegde componenten bieden klanten een consistente en veilige oplossing voor het beveiligen van multicloud-netwerken tegen lagere operationele kosten. Ze bieden tevens betere beveiliging voor het segmenteren van gecontaineriseerde workloads in Kubernetes. Arista’s EOS-extensies bieden klanten drie belangrijke verbeteringen voor het opschalen van hun Kubernetes-implementaties:
één platform op open-standaarden gebaseerd voor netwerksegmentatie en een policy-framework, conform Tigera’s gecommercialiseerde Calico-implementatie;
cognitieve compliancy-controles met de Container Tracer functionaliteit in Arista CloudVision
nieuwe functies in Arista’s EOS-platformen met geïntegreerde cloud-routing op basis van de industriestandaard BGP-protocollen.

Arista Any Cloud Plaform voor Kubernetes

De nieuwe oplossing gebruikt Arista virtual en cEOS softwarefuncties om een uniform bedrijfsoverschrijdend platform voor cloud-routing te bieden. Inclusief beter inzicht en beveiliging voor de commerciële OpenShift- en Calico-platformen van Red Hat en Tigera. Arista EOS is de kern van alle Arista-oplossingen voor cloud networking. Cloud-architecturen gebaseerd op EOS zijn tot honderdduizenden cpu- en opslageenheden te schalen met de inbegrepen implementatie- en managementfuncties.

Alle standaard API’s, automatisering-, beheer- en managementfuncties in EOS worden door Arista’s Any Cloud Platform voor Kubernetes ondersteund, inclusief geavanceerde streaming en telemetrie voor real-time probleemanalyse en forensisch onderzoek. Er zijn geen aanpassingen in de Kubernetes- omgeving nodig, omdat Arista’s Any Cloud-oplossing de standaard open source container networking interface (CNI) van de CNCF gebruikt, waarin Arista participeert.

Terug naar nieuws overzicht