Red Hat noteert meer omzet en iets minder winst in Q3 2018

18-12-2018 | door: Witold Kepinski

Red Hat noteert meer omzet en iets minder winst in Q3 2018

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de financiële resultaten aan voor het derde kwartaal van het boekjaar 2019 dat afliep op 30 november 2018.

De totale omzet voor het kwartaal bedroeg 847 miljoen dollar, een toename van 13% ten opzichte van het vorige jaar, of 15% in constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen voor het kwartaal was 741 miljoen dollar, een stijging van 13% ten opzichte van een jaar eerder, of 15% in constante valuta. De omzet uit abonnementen in dit kwartaal vertegenwoordigde 87% van totale omzet.

Het GAAP net income voor het kwartaal bedraagt 94 dollar miljoen, of $0,51 in diluted earnings per aandeel (‘EPS’), vergeleken met een GAAP net income van 102 miljoen dollar, of $0,55 diluted EPS, vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

“De adoptie van de technologieën van Red Hat, waarmee klanten hun applicaties veiliger en consequenter kunnen toepassen voor hybride en multi-cloud omgevingen, bleef onze groei in Q3 stimuleren,” zegt Jim Whitehurst (foto), Chief Executive Officer van Red Hat. “Zo bereikte ons Certified Cloud en Service Providers (CCSP) programma in het derde kwartaal bijvoorbeeld de mijlpaal van $300 miljoen op jaarbasis met een jaarlijkse groei van 25% van Red Hat Enterprise Linux on-demand in publieke clouds. Daarnaast blijven we een sterke klantengroei ervaren in Red Hat OpenShift, ons enterprise Kubernetes-platform, en Red Hat Ansible Automation, die in het derde kwartaal beide meer dan 100 klanten hebben toegevoegd.”

In afwachting van de overname door IBM zal Red Hat zijn vooruitzichten voor fiscale jaar 2019 niet bijwerken, en ook geen conference call houden over de zakelijke resultaten voor het derde kwartaal van 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Software