Witold Kepinski - 19 december 2018

HPE platform voor hybrid cloud beheer

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn hybride cloudplatform uitgebreid met HPE Composable Cloud. Dit is een hybride cloudplatform dat zowel hardware, software als cloud-infrastructuren kan beheren. HPE wil hiermee technologie en diensten bieden die een stevige brug slaat tussen enerzijds public cloud en anderzijds private cloud en on-premises datacenter omgevingen.

HPE's doel is om klanten met hybride cloud en on-premises omgevingen dezelfde functies te bieden die ze in de public cloud kunnen vinden. De nieuwe formule van HPE heet Composable Cloud is voorzien van Infosight software gebaseerde automatisering, evenals een API voor IT-automatisering, AI regelgeving en security bundels. Met de Composable Fabric kan HPE Composable Cloud zowel op blade servers als in een rack functioneren, aldus de Amerikaanse leverancier.

Infrastructuur

Composable services vallen onder de 'composable strategie’ van HPE. De Amerikaanse leverancier wil hierbij klanten de tools bieden om hun workloads en opslag flexibel te beheren en extra IT-capaciteit voor bepaalde taken toe te wijzen op momenten dat dit nodig is. Net als in de public cloud, maar deze keer zowel in on-premises locaties als in private en public clouds.

Cloud

Composable Cloud, dat geschikt is voor HPE ProLiant en Synergy server infrastructuur, voorkomt ook problemen voordat ze daadwerkelijk ontstaan. De technologie is voorzien van intelligente storage dat afkomstig is van Nimble, een storage leverancier die HPE heeft gekocht om een krachtig hybride cloud platform aan organisaties te bieden. Dit platform zorgt voor volgens HPE voor aanzienlijke kostenbesparingen dankzij de zelf optimaliserende software van Infosight.

"De meeste klanten weten dat ze een hybride cloud omgeving nodig hebben voor hun digitale transformatie", zegt HPE Senior Vice President Ric Lewis (foto) tijdens de onlangs gehouden HPE Discover 2018 conferentie in Madrid. “Met het HPE Synergy platform kunnen klanten een eigen hybride IT-infrastructuur opzetten voor public cloud, private cloud en on-premises IT omgevingen. Het Synergy-platform werkt prima met public cloud diensten zoals van Amazon Web Services of Microsoft Azure.”

Beheer

Een ander strategisch onderdeel is om alles als een service te verpakken, met als doel dat de klant alleen hoeft te betalen voor wat het gebruikt. HPE OneSphere beheersoftware laat duidelijk zien hoeveel gegevens worden gebruikt en wat het allemaal precies kost. Dit is onder andere te danken aan een nieuwe automatiseringsservice. De nieuwe producten en services zijn ook beschikbaar via HPE Business Partners aldus Ric Lewis.

Edge

Ric Lewis zegt dat HPE met het uitgebreide hybrid cloud beheer en GreenLake aanbod IT-beslissers helpt met hun digitale transformatie waarbij hybride cloud een fundament is. Volgens Lewis is het uitgebreide aanbod een onderdeel van de edge to cloud strategie van HPE. “De meeste data in edge omgevingen blijft daar op locatie, slechts een deel van de data verhuist uit de edge gaat naar het datacenter. Organisaties hebben dus een goede edge computing strategie nodig waarbij een krachtig netwerk nodig is. HPE biedt daarvoor krachtige storage toepassingen en een sterk wireless networking portfolio van Aruba Networks.”

Microservices

Het HPE Composable Cloud en HPE OneSphere adresseert de IT agenda van de CIO, zo vervolgt Lewis. Een mooie groeikans voor partners, aldus de topmanager van HPE die grondlegger is van de Composable innovaties . “IT-beslissers willen dat cloud toepassingen zaken makkelijker maken, maar ze komen veek uitdagingen tegen rond keuzes die ze moeten maken zoals bare metal in VMs of in containers. Of data in de cloud of on-premises opslaan. HPE OneSphere helpt hen om de juiste keuzen te maken en microservices on- en off-premises toe te passen op een veilige manier.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!