Redactie - 19 december 2018

F5 introduceert service mesh-oplossing gebaseerd op Istio

F5 introduceert service mesh-oplossing gebaseerd op Istio image

F5 Networks introduceert Aspen Mesh, een open, publieke beta van de volledig ondersteunde service mesh, gebouwd op Istio.

Bedrijven omarmen steeds vaker een model waarin applicaties continu worden ontwikkeld en uitgerold. Om de bouw en het beheer enigszins effectief te laten verlopen, gebruiken ze microservices. Toch voegt het vaak complexiteit toe en wordt eigenaarschap en controle gedecentraliseerd. Bedrijven maken daarom steeds meer gebruik van service mesh-technologie om dynamiek en uptime te garanderen, aldus F5.

De keuze voor een service mesh valt vaak op Istio, omdat het een toolbox met verschillende mogelijkheden aan uitgebreide microservices biedt. Toch blijven er enkele cruciale uitdagingen voor de bedrijfsvoering, met name rond monitoring, beheer en de controle op draaiende microservice-gebaseerde applicaties. Er is vooral behoefte aan features die zichtbaarheid, beleidsvoering en security adresseren.

“DevOps gaat over twee teams, Development en Operations, die samenkomen om betere producten, sneller te leveren. Service mesh is de lijm tussen deze twee teams, en biedt een plek in de stack waar je microservices kan beheren terwijl de applicaties draaien zonder de applicaties of het cluster aan te passen”, zegt Shawn Wormke, Incubation Lead bij Aspen Mesh. “Hiermee kunnen applicatie-ontwikkelaars zich richten op hun code en zijn operators in staat om ontwikkelaars een dynamische, schaalbare en veilige omgeving te bieden.”

Aspen Mesh biedt cruciale features in een platform gebouwd op Istio. Bedrijven profiteren dus van de voordelen die een open source benadering biedt en de features, ondersteuning en garanties die nodig zijn om bedrijfsapplicaties aan te sturen.

Aspen Mesh biedt bovenop Istio onder andere:
- Uitgebreide opties voor policies en configuraties
- Analyse en alerts
- Multi-cluster/multi-cloud ondersteuning
- Intuïtieve gebruikersinterface
- Volledig gehost SaaS-platform
- Volledige ondersteuning door een team service mesh experts

Aspen Mesh is een van de eerste projecten uit het recente incubatieprogramma van F5 Networks, opgericht om oplossingen te ontwikkelen ter ondersteuning van applicatieservices, ongeacht de onderliggende infrastructuur. Het is tevens een nieuwe stap voor F5 richting een gemakkelijk te consumeren portfolio van applicatieservices. Eerder kondigde het bedrijf al de beschikbaarheid van F5 Cloud Services op AWS aan. De komende maanden zal meer software en SaaS applicatieservices voor ontwikkelaars worden geïntroduceerd.

Geïnteresseerden kunnen de ontwikkelingen volgen op het Aspen Mesh blog en door deel te nemen in de gratis beta via Aspen Mesh access.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!