Witold Kepinski - 19 december 2018

SoftwareONE Board benoemt Dieter Schlosser tot CEO

SoftwareONE heeft aangekondigd dat de raad van bestuur Dieter Schlosser heeft benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) met ingang van 1 januari 2019. Schlosser bekleedde voorheen de positie van Global COO & Transformation Leader van SoftwareONE.

"In deze tijd van transformatie is er geen beter persoon die SoftwareONE leidt dan Dieter Schlosser. In de volgende fase van groei en integratie van COMPAREX, brengt Dieter de juiste combinatie van talent, technische en strategische kennis en leiderschapsvaardigheden om SoftwareONE naar een hoger niveau te tillen" zegr Daniel von Stockar, oprichter van SoftwareONE en voorzitter van de raad van bestuur. "Dieter is een bewezen leider met visie en leiderschap, aangezien SoftwareONE is getransformeerd van een puur wereldwijd softwar reseller en licentiebeheerbedrijf naar een wereldwijde leider op het gebied van Platform, Oplossingen en Services. Met zijn nabijheid tot onze klanten over de hele wereld, heeft Dieter een dynamisch dienstenportfolio opgezet dat is ontworpen voor innovatie en groei."

Stockar meldt verder: "Sinds hij in 2012 bij het bedrijf kwam, groeide Schlosser uit van zijn verantwoordelijkheid van een enkel land naar de APAC- en LATAM-regio en de meest recente delen van EMEA, terwijl hij tegelijkertijd een instrument was in het bouwen van onze flexibele en schaalbare backbone voor gedeelde services. Tijdens zijn ambtstermijn omarmde Schlosser klant-intimiteit in verschillende sectoren en regio's om het juiste portfolio te identificeren en te bouwen voor een succesvolle voortdurende transformatie van SoftwareONE naar een wereldwijde leider op het gebied van platform, oplossingen en services."

"In de afgelopen zes maanden heeft SoftwareONE een enorme tragedie doorgemaakt met het overlijden van Patrick Winter en ons team heeft in deze moeilijke tijd een geweldig doorzettingsvermogen getoond. Niet alleen hebben we volgehouden, onze SWO-familie, onze cultuur en onze waardepropositie met klanten is sterker dan ooit. Ons gepassioneerde team van collega's is doorgegaan met het uitvoeren van onze visie en we zijn organisch en door fusies en overnames blijven groeien met de acquisitie van COMPAREX", zegt Schlosser. "De kans die voor SoftwareONE ligt, is immens. Met de gecombineerde kracht van ons bereik en onze technologische mogelijkheden en onze gepassioneerde klantgerichtheid, zullen we waarde toevoegende resultaten voor onze klanten kunnen leveren. "

Dieter Schlosser zal worden ondersteund door de bestaande Executive en Global Leadership Teams.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!