Computer Museum in Zwolle per 20 december open
19-12-2018 | door: Witold Kepinski

Computer Museum in Zwolle per 20 december open

Het Bonami SpelComputer Museum is al verschillende jaren in Zwolle gevestigd, dat zal ook niet veranderen. Wel is het museum verhuisd. Vanaf donderdag 20 december zal het computer museum haar deuren openen aan de Ossenkamp 4 in Zwolle. Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Entree tot het museum is op de openingsdag geheel gratis, een ideaal moment om eens kennis te maken met dit interactieve museum.

Gratis toegang tijdens opening Computer Museum

Op donderdag 20 december 2018 zal de heropening van het Computer Museum plaatsvinden. De festiviteiten gaan om 13:00 uur van start aan de Ossenkamp 4 te Zwolle. Op de openingsdag is het museum tot 16:00 geopend.

Professor Willem Louis van der Poel zal als gastspreker aanwezig zijn. De Nederlandse natuurkundige en informaticus is in Nederland bekend als computerpionier en was vier jaar geleden ook als gastspreker aanwezig toen het SpelComputer Museum zich voor het eerst vestigde in Zwolle.

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Oprichters John en Naomi Groenewold begonnen 20 jaar geleden met het verzamelen van oude spelcomputers en toebehoren. Inmiddels is het (spel-)computer museum, mede dankzij de inzet van vrijwilligers, Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers.

Op de nieuwe locatie op leisure terrein ’De Vrolijkheid’ heeft het museum een nog grotere expositieruimte, waardoor er niet alleen meer museumstukken tentoongesteld kunnen worden, ook zijn er nóg meer speelgelegenheden met tientallen retro arcadekasten en flipperkasten. Deze staan allemaal op vrij spelen afgesteld voor het publiek.

Bezoekers maken op deze wijze kennis met de geschiedenis van de computer en spelcomputer en kunnen dit gelijktijdig ervaren door op de klassiekers te spelen. Ook besteedt het SpelComputer Museum aandacht aan het heden en de toekomst, zo is het mogelijk Virtual Reality te beleven of een 3D-printer in werking te zien. Vanzelfsprekend zijn ook alle moderne spelcomputers in het museum te ervaren.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware