Redactie - 21 december 2018

Ruckus Networks APs zijn Wi-Fi CERTIFIED Vantage 2 gecertificeerd

Ruckus Networks APs zijn Wi-Fi CERTIFIED Vantage 2 gecertificeerd image

Ruckus Networks, onderdeel van ARRIS, maakt bekend dat zijn T811-CM serie en E510 outdoor access points (APs) de Wi-Fi CERTIFIED Vantage Release 2 certificering hebben behaald. Dit is de eerste bekroning in zijn soort door de Wi-Fi Alliance.

De Wi-Fi CERTIFIED Vantage 2 certificering wordt toegekend aan apparaten die de beste WiFi-verbinding leveren in high density-omgevingen als vliegvelden, stadions, kantoren, campussen, winkelgebieden en bij thuisnetwerken van serviceproviders. Wi-Fi CERTIFIED Vantage 2 gaat nog een stap verder dan de oorspronkelijke certificering. Met de nieuwe certificering wordt apparatuur onderscheiden die optimale prestaties levert en efficiënt gebruikmaakt van het Wi-Fi-spectrum en andere netwerkbronnen in druk belaste netwerkomgevingen. De netwerken kunnen extra gebruikers opnemen zonder dat de al verbonden gebruikers daar last van hebben, waardoor iedereen optimaal gebruik kan maken van het netwerk. Met de Wi-Fi CERTIFIED Vantage 2 certificering worden organisaties en apparatuur erkend die de beste Wi-Fi-beleving voor de gebruikers levert in omgevingen met druk verkeer tussen gebruikers en access points.

“Wij zijn vereerd dat onze outdoor access points de eerste zijn met deze certificering”, zegt Steve Johnson, Regionaal Directeur Noord-Europa van Ruckus Networks. “Deze erkenning is een bevestiging van het leiderschap en de innovatiekracht van Ruckus in de Wi-Fi-sector. We zien de noodzaak van dit soort certificeringen nu we als Wi-Fi-industrie een nieuwe fase betreden. We zijn er trots op dat we onderdeel zijn van het proces om Wi-Fi CERTIFIED Vantage 2 beschikbaar te maken voor de bredere Wi-Fi-gemeenschap.”

De vraag naar Wi-Fi Agile Multiband en Wi-Fi Optimized Connectivity is onder meer groot bij telefoniecarriers omdat die hen in staat stellen klanten over te zetten naar Wi-Fi om het mobiele netwerk te ontlasten. Met Wi-Fi Agile Multiband en Wi-Fi Optimized Connectivity kan de netwerkcapaciteit vergroot worden, waardoor servicekwaliteit en gebruikersbeleving beter zijn dankzij naadloze roaming en veilige verbindingen. Zo kunnen meer gebruikers op het netwerk zonder de aanvullende prestaties of de mogelijkheden van gebruikers aan te tasten.

Ruckus werkt in de Wi-Fi Alliance samen aan Wi-Fi Agile Multiband en Wi-Fi Optimized Connectivity. Het bedrijf is betrokken bij het opstellen van de oorspronkelijke specificaties, het testen en de standaardisatiestappen en was een van de aanjagers om de norm definitief te maken en te publiceren. De norm vereiste de implementatie van complexe protocollen waarvoor sector brede samenwerking nodig was. Wi-Fi CERTIFIED Vantage is het certificeringsprogramma van de Wi-Fi Alliance die strenge normen stelt aan connectiviteit en de gebruikerservaring in high density-omgevingen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!