Witold Kepinski - 24 december 2018

Acronis werkt samen met Virustotal van Google

Acronis, speler op het gebied van cyberbeveiliging en hybride cloudopslag die zijn 15-jarig jubileum viert, heeft aangekondigd dat zijn op machine learning gebaseerde malwaredetectiemachine, Acronis PE Analyzer, nu is geïntegreerd in VirusTotal.

VirusTotal is een dochteronderneming van Google. VirusTotal is een gratis online service die verdachte bestanden en URL's onderzoekt om een snelle detectie van virussen, wormen, Trojaanse paarden en andere soorten kwaadaardige inhoud mogelijk te maken.

De Acronis PE Analyzer-engine is de nieuwste toevoeging aan de groeiende catalogus van op artificiële intelligentie gebaseerde anti-malwaremogelijkheden van Acronis en kan elke vorm van Windows PE-malware detecteren met behulp van innovatieve modellen voor machine learning.

Het Acronis machine learning-model is gebaseerd op een Gradient Boosting Decision Tree in combinatie met verschillende neurale netwerkmodellen, die een bestand 'portret' van deze bedreigingen creëert op basis van verschillende statische kenmerken. Het ML-gebaseerde detectiemodel is snel, omdat het model zelf tegelijkertijd klein en effectief is. Het ML-model kan onafhankelijk werken, zonder een internetverbinding, en biedt een hoge detectiegraad in de loop van de tijd zonder regelmatige updates.

Lees meer op de site van Acronis.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!