Redactie - 26 december 2018

LG presenteert nieuwe Ultra monitoren en gram laptops tijdens CES

LG presenteert nieuwe Ultra monitoren en gram laptops tijdens CES image

LG Electronics toont op technologiebeurs CES in januari 2019 zijn nieuwste monitoren: UltraWide voor uitstekende productiviteit en UltraGear voor een betere game-ervaring. Daarnaast introduceert LG ook zijn nieuwe ultralichte laptoplijn. Zowel de 17-inch LG gram 17 als de 14-inch LG gram 2-in-1 zijn winnaar van de CES Innovation Awards 2019.

UltraWide monitor
De 49-inch LG UltraWide monitor (49WL95) geeft productiviteit een boost. De nieuwste UltraWide monitor beschikt over een groot, 32:9 gebogen scherm met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Dankzij de grootte van deze monitor kan het meerdere schermen vervangen. De extra ruimte van het 49-inch display en de verbeterde beeldverhouding maakt de LG UltraWide ideaal voor multitasking. Het hoge aantal pixels van 5120 x 1440 en 108 pixels per inch (PPI) garanderen optimale beeldhelderheid, waardoor documenten gemakkelijker te lezen zijn en video’s en beeldbestanden eenvoudiger en preciezer te bewerken. De LG UltraWide beschikt over een Picture-by-Picture (PBP) modus om inhoud van meerdere bronnen naast elkaar te bekijken en met meerdere toepassingen tegelijk te werken. De Dual Controller Software maakt via één toetsenbord en muis verbinding met meerdere apparaten, en werkt naadloos samen met PBP om de workflow te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Dankzij de USB-C poorten kunnen tegelijkertijd gegevens worden overgezet en apparaten – inclusief laptops – opladen. De UltraWide monitor is in de Benelux beschikbaar vanaf Q2 2019.

UltraGear monitor
LG toont tijdens CES ook zijn nieuwe Nano IPS UltraGear monitor voor gamers, met ingebouwde NVIDIA G-Sync-technologie en een 144Hz refresh rate die zorgt voor een snelle en soepele game-ervaring zonder haperingen. De levendige beelden met prachtige kleuren komen goed tot zijn recht met de 3840 x 1600 resolutie van de monitor. Daarnaast kan de monitor 98 procent van de DCI-P3 kleurruimte tonen. De UltraGear monitor heeft een 21:9 beeldverhouding, een gebogen scherm en vrijwel randloos ontwerp. Sphere Lighting, ontworpen voor een indrukwekkende spelambiance, biedt tot zes verschillende kleurstellingen die aan de achterkant van de monitor worden getoond en kunnen worden aangepast aan de stemming van de gamer. Daarnaast vermindert het vermoeidheid van de ogen. De UltraGear monitor is in de Benelux beschikbaar vanaf Q3 2019.

LG gram
Bij de LG gram 17 hoeft er niet te worden gekozen tussen draagbaarheid en prestaties, deze laptop heeft het allebei. Hij combineert snelheid, kracht en een riant 17-inch display met hoge resolutie in een compacte 15,6-inch body. De laptop dingt mee naar de titel van de lichtste 17-inch laptop op de markt met slechts 1340 gram. Het nieuwe model is een geweldige keuze voor (media)professionals die een draagbare laptop met groot scherm nodig hebben.

Ook nieuw in de gram-lijn is de LG gram 2-in-1. Deze creatieve portable kan gemakkelijk worden opgevouwen van laptop naar tablet en weer terug. Het omvormbare model is 14-inch groot en is ultralicht in gewicht. Dankzij de unieke scharnierstructuur functioneert de 2-in-1 als een laptop en tablet, waardoor gebruikers de modus kunnen kiezen die aansluit bij hun activiteit. Deze veelzijdigheid betekent overigens niet dat het 2-in-1 model kwetsbaar is. Integendeel, het voldoet ook aan de Amerikaanse militaire MIL-STD-810G-standaard voor duurzaamheid.

Bezoekers van CES kunnen van 8 tot 11 januari stand #11100 van het Las Vegas Convention Center bezoeken voor een impressie van de nieuwe producten van LG.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!