Bechtle koopt security specialist Bücker en 3D CAD aanbieder Coffee

22-12-2018 | door: Witold Kepinski

Bechtle koopt security specialist Bücker en 3D CAD aanbieder Coffee

Bechtle AG neemt R.Bücker EDV-Beratung Datentechnik GmbH (Bücker) over, met het hoofdkantoor in Hille, Oost-Westfalen. Opgericht in 1992, stelt de specialist in IT-beveiliging 43 mensen te werk en genereerde het een omzet van meer dan 16 miljoen euro in 2017.

Bücker beschikt over experts in de groeiende beveiligingsmarkt, uitstekende relaties met leveranciers en een trouw klantenbestand tussen verschillende industrieën. De verkoop stelt het IT-adviesbureau ook in staat om eventuele opvolging te verzekeren van de oprichters Rosemarie en Peter Bücker, die blijven fungeren als managing directors van het bedrijf.

Bechtle AG heeft verder Coffee GmbH met hoofdkantoor in Angelburg in Hessen en zeven andere vestigingen in heel Duitsland overgenomen. De CAD-softwarespecialist, opgericht in 1997, verdiende in het boekjaar 2017 een omzet van 10,2 miljoen euro. Coffee heeft momenteel ongeveer 70 werknemers in dienst. 

In Duitsland wordt Bechtle op de markt vertegenwoordigd door SolidLine, Solidpro en C-CAM, in Oostenrijk door planetsoftware en in Zwitserland door Solid Solutions. Met 37 vestigingen en ongeveer 450 werknemers is de Bechtle Group momenteel de grootste SOLIDWORKS-partner in Europa, die de hoogste certificeringsstatus bezit die wordt toegekend door de toonaangevende CAD-softwareleverancier. 

In totaal heeft Bechtle meer dan 10.000 werknemers in 14 Europese landen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security