MKB Reseller of the Year: wie wordt het?

26-12-2018 | door: Jeroen Bordewijk

MKB Reseller of the Year: wie wordt het?

Het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) – SMB op z'n Engels – is een belangrijke markt voor het Nederlandse ICT-kanaal. Vijf resellers met een specialisatie in dit economische segment maken uit wie zich MKB Reseller of the Year 2018 mag noemen. De winnaar van vorig jaar, ACA IT-Solutions uit Eindhoven, is ook dit jaar genomineerd.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Titelverdediger ACA IT-Solutions groeit nog altijd hard. Volgens ingewijden in het Nederlandse ICT-kanaal wordt dit Brabantse bedrijf gekenmerkt door een gemoedelijke sfeer en kent het de behoeftes van MKB-klanten als geen ander. ACA bestaat ruim dertig jaar en deed in die tijd een schat aan ervaring op met ICT-infrastructuren en datacenteroplossingen. Het ICT-bedrijf bouwde bovendien een zeer divers bestand van opdrachtgevers op, die te vinden zijn in verschillende economische segmenten. Het kanaal roemt ACA IT-Solutions om de gedrevenheid en expertise waarmee het bedrijf steeds weer nieuwe klanten aantrekt, en vanwege het feit dat ACA nauwelijks personeelsverloop kent.

Buyitdirect.com is een ICT-reseller die als onderdeel van het grote Europese ICT-concern Bechtle AG over veel slagkracht beschikt als het gaat om de inkoop van ICT-producten. Deze inkoopkracht zorgt voor de zekerheid en continuïteit die MKB-klanten nodig hebben. De webwinkel van Buyitdirect wordt dagelijks bezocht door duizenden bezoekers. Met Werkplek as a Service (WaaS) biedt de reseller uit Hoofddorp klanten de mogelijkheid om werkplekken voor een vast bedrag per maand af te nemen, inclusief alle hardware, software en diensten. WaaS-klanten hebben één accountmanager bij Buyitdirect als vast aanspreekpunt en krijgen alle kosten inzichtelijk op één maandelijkse factuur.

Centralpoint, onderdeel van de Infotheek Group, is de grootste ICT-reseller van de Benelux en heeft een buitengewoon sterke positie in de markt, niet in de laatste plaats in het Nederlandse MKB. Met zo'n vijfhonderd medewerkers kan Centralpoint elke klant de meest passende oplossing aanbieden en merkonafhankelijk adviseren. Centralpoint heeft zestien jaar ervaring met de online verkoop van ICT-producten en kan deze producten 'naadloos' leveren aan het MKB, precies zoals de klant het wil. Ook installatie en beheer (24/7) behoren tot de mogelijkheden, net as de terugname van oude apparatuur en refurbishment. Deze bijdrage aan de circulaire economie is in Nederland uniek.

H&R Automatisering werd opgericht in 1991 en is volgens het kanaal 'groot geworden door klein te blijven'. Toch ging het de laatste jaren hard, en dat is gezien de vele nominaties niet onopgemerkt gebleven. H&R is gespecialiseerd in complexe server/storage-oplossingen, zowel advies als beheer. Het full-service ICT-bedrijf uit Utrecht is helder en direct in zijn missie: zorgen dat de automatisering van de klant werkt. H&R adviseert bij de selectie van de meest geschikte ICT-apparatuur en helpt bij de werving, installatie en implementatie daarvan. H&R Automatisering is HP Platinum Partner, HPE Silver Partner, Dell Platinum Partner, ESET Platinum Partner en HP Service Partner.

Pro Warehouse is de grootste zakelijke Apple-reseller van Nederland en bovendien de enige reseller die volledig is gespecialiseerd in de verkoop van Apple-producten aan de zakelijke markt. Het Amsterdamse bedrijf mag zich Apple Authorised Enterprise Reseller noemen, waarvan er maar twee zijn in Nederland. Pro Warehouse deed recentelijk aansprekende projecten bij onder meer TMG, Booking en Transavia, en biedt naast de verkoop van Apple-producten aanvullende services zoals de inruil van oude Apple-hardware, customised service overeenkomsten en de volledige uitrol van hardware op locatie. De Amsterdammers zijn er trots op het gehele aankoop- of vervangingstraject voor een (MKB-)klant te kunnen verzorgen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht