Witold Kepinski - 24 december 2018

Cloud giganten azen in 2019 op on-premises workloads

Hyperscale-cloudserviceproviders, waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft en Google versnellen hun inspanningen om on-premises bedrijfsworkloads te targeten, en maken de weg vrij voor een intens concurrerende markt voor hybrid cloud-oplossingen in 2019.

Chris Drake, Principal Analyst bij GlobalData, een data- en analyse onderzoeksbureau, biedt zijn kijk op de implicaties van deze ontwikkelingen en de uitdagingen en kansen op de lange termijn waarmee toonaangevende cloudserviceproviders zich richten op on-premises en hybride cloudworkloads:

"In 2019 zullen bedrijven en andere organisaties steeds meer gebruikmaken van hybride cloudomgevingen om een reeks IT- en applicatievereisten te ondersteunen. Grote cloudproviders, waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft, Google, IBM, Oracle en Alibaba, reageren op de groeiende vraag naar hybride cloud-oplossingen met versies van hun public cloud-technologie die is ontworpen om privé te worden gebruikt, in de datacenters van klanten.

"Hoewel AWS wereldwijd de grootste aanbieder van openbare clouddiensten is, garandeert dit niet het succes in de hybride cloudruimte. AWS heeft al verschillende opties voor organisaties die een hybride cloud-oplossing nodig hebben en eind 2019 is AWS van plan om een ??nieuwe beheerde lokale versie van haar cloudplatform AWS Outposts te lanceren. Informatie over componentdiensten en prijzen moet echter nog worden verstrekt.

"Microsoft dekt zijn hybride cloudweddenschap af op zijn Azure Stack-aanbod, geleverd met een keuze uit lokale hardware en met dezelfde ontwikkelings- en beheerhulpprogramma's om consistentie te bieden in privé Azure Stack-implementaties en de Azure public cloud. Echter, kritiek op Azure Stack omvat de aanzienlijk afgeslankte functieset in vergelijking met de functies, services en mogelijkheden die beschikbaar zijn met Microsoft Azure.

Oracle, IBM, Google, Alibaba en andere openbare cloudproviders hebben ook oplossingen die zijn ontworpen om hen te helpen privé-en hybride cloudworkloads van ondernemingen aan te pakken. Gezien deze uitgebreide reeks oplossingen en initiatieven, zal de markt voor hybride cloudoplossingen intens concurrerend worden met leveranciers die op verschillende gebieden concurreren, waaronder het aanbieden van oplossingen die zijn toegesneden op specifieke gebruikersgroepen, workloads en use cases. Leveranciers zullen ook concurreren op zaken als cloudprestaties, beschikbaarheid, schaalbaarheid, kosten en beheerbaarheid en op het leveren van tools voor applicatieontwikkelaars en DevOps-initiatieven."

Foto: Google Datacenter

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!