Wouter Hoeffnagel - 26 december 2018

Een kwart van alle zakelijke data staat in de cloud

Een vierde van alle zakelijke data is momenteel opgeslagen in de cloud. Enterprise managers hebben steeds meer vertrouwen in de veiligheid en beschikbaarheid van data die zij in de cloud onderbrengen. Tegelijkertijd blijven er uitdagingen bestaan die de omarming van de cloud in de weg staan, waaronder de integratie van clouddiensten in bestaande systemen van organisaties.

Dit blijkt uit onderzoek van de Independent Oracle Users Group. Joe McKendrick, actief voor onder meer IOUG en Unisphere Research/Information Today is betrokken geweest bij het opstellen van dit onderzoek en schrijft op ZDNet over de bevindingen. Enkele belangrijke conclusies uit het onderzoek:

  • Bijna een vierde van de zakelijke data is inmiddels ondergebracht in de cloud
  • Bijna de helft van alle nieuwe database projecten worden in de public cloud gehost
  • Tweederde van de respondenten verwacht binnen twee jaar over te stappen op een hybride cloudmodel

Hybride cloud

34% van de cloudprojecten zijn op dit moment gebouwd op een hybride model, terwijl 33% is gebouwd op databases die volledig in de cloud zijn gehost. 23% van de cloudprojecten zijn verbonden aan Software as a Service (SaaS) applicaties.

Gevraagd naar uitdagingen waar respondenten mee worden geconfronteerd noemt 37% netwerk- en connectiviteitsproblemen. Andere veelgenoemde uitdagingen zijn een gebrek aan de juiste vaardigheden voor het implementeren en beheren van de dienst (35%). Een evengrote groep is met prestatieproblemen geconfronteerd. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!