Wie wordt Cloud Service Provider van 2018?

27-12-2018 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Cloud Service Provider van 2018?

De speciale Dutch IT-channel Award voor Cloud Service Provider of the Year werd vorig jaar gewonnen door Dutch Cloud en het jaar daarvoor door Comparex. Welke clouddiensten van welke service provider maakten in 2018 de meeste indruk op het Nederlandse ICT-kanaal?

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Bij Cassiux uit Den Haag 'dromen' ze van Azure. Cassiux – vernoemd naar de Amerikaanse bokser Cassius Clay – is de enige Nederlandse cloud service provider die zich volledig stort op deze Microsoft-technologie. Het bedrijf heeft een eigen Azure Stack en is erg succesvol met de propositie Azure-Stack-as-a-Service, waarmee partners (klanten) direct en zonder voorinvestering beschikken over een eigen cloudoplossing. Het platform van Cassiux combineert de kracht van de public cloud (Azure Public) met de veiligheid en controle van een lokale (private) cloud. Het resultaat: Azure Stack zonder gedoe, mogelijk gemaakt door de experts van Cassiux.

Data Comfort levert een Infrastructure as a Service (IaaS) waarmee het technisch voorop wil lopen in de markt van cloud service providers. Dankzij een combinatie van Netapp Solidfire en VMware vCloud 9.1 zegt dit bedrijf uit Nieuwegein garanties te kunnen geven over beschikbaarheid, flexibiliteit en capaciteit. Er wordt zelfs een performance van 100 procent gegarandeerd. Data Comfort heeft een Virtual Data Center (VDC) in de aanbieding, dat klanten laagdrempelig naar de cloud brengt. De service provider bestaat sinds 2007 en heeft als motto 'providing your business'. Goed georganiseerde IT maakt immers het verschil tussen succes en falen.

Ook Equinix is genomineerd, het datacenterbedrijf dat als Equinix Managed Services Nederland een goede kans op de award maakt dankzij het IaaS-cloudplatform EBC: Equinix Business Cloud. Het snelgroeiende EBC is volgens Equinix een veelzijdig platform voor iedere zakelijke klant die compute, storage of networking nodig heeft. Het platform vormt de basis voor oplossingen die Equinix-partners als OGD, Pink Elephant en Experis Ciber in Nederland verkopen aan klanten in zowel de publieke als de private sector, waaronder de Nederlandse overheid en bijvoorbeeld Wehkamp. EBC stelt gebruikers in staat om flexibel cloud-resources af te nemen, ongeacht de al bestaande infrastructuur.

QNH ontwerpt, implementeert en beheert 'state-of-the-art' cloudoplossingen en hybride oplossingen voor aansprekende klanten als WE Fashion, BDO en Groningen Seaports. Voor deze klanten mag QNH zich met recht een 'cloud trusted partner' noemen. Tegelijk is QNH Gold Partner van onder andere Microsoft en AWS. Aansprekend is een cloudproject bij Astrata Europe, het techbedrijf dat fleet managementdiensten levert aan de transport- en logistieksector en daarvoor veel flexibiliteit en innovatie nodig heeft. Met hulp van QNH worden de diensten van Astrata gehost in de cloud van Microsoft Azure. Dit project is bijzonder vanwege de complexiteit en de innovativiteit van Astrata, dat zeer veel applicaties en eindgebruikers heeft.

SLTN Inter Access heeft wel drie business cases die de award voor Cloud Service Provider of the Year 2018 zouden kunnen rechtvaardigen. Bij het internationale ISS Facility Services zorgde SLTN ervoor dat alle medewerkers – op kantoor én op de weg – op dezelfde manier toegang hebben tot bedrijfssystemen. Bij Patientline en Elbuco, leverancier van high service leaseconcepten voor consumentengoederen en bekend van onder andere Skala, bracht SLTN de volledige ICT-omgevingen van deze partijen na hun fusie veilig onder in één cloudoplossing. Bij de VeldhovenGroup, bekend van damesmodemerk Sandwich, verving SLTN een complexe on premise infrastructuur door een efficiëntere en flexibele cloudinfrastructuur.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht
Cloud