Wie wordt Cloud Distributor van 2018?

28-12-2018 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Cloud Distributor van 2018?

Vijf Nederlandse distributeurs zijn genomineerd voor de award voor Cloud Distributor of the Year 2018. Deze distributeurs zijn goed in staat gebleken om precies de clouddiensten te leveren waar de eindklanten van hun reseller-partners anno 2018 om vragen, zo blijkt uit de nominaties. Wie volgt Copaco op, de winnaar van vorig jaar.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

ALSO dankt zijn nominatie aan de ALSO Cloud Marketplace (ACMP), die is gebaseerd op de laatste HTML5-technologie. De Europese ICT-distributeur met een Benelux-kantoor in Nijmegen stelt partners daarmee in staat om snel en efficiënt clouddiensten te integreren. Belangrijk is ook dat eindklanten met deze oplossing zelf aan de knoppen zitten. Ze hebben volledig overzicht over kosten en verbruik en kunnen (aanvullende) diensten gemakkelijk op- en afschalen. Naast de ACMP introduceerde ALSO in 2018 Migratie-as-a-Service, voor het kosteloos begeleiden van migratieprojecten naar Azure. ALSO is er trots op dat klanten 24/7 een specialist aan de telefoon kunnen krijgen.

De winnaar van vorig jaar is er ook dit jaar bij: Copaco uit Eindhoven. De clouddivisie van Copaco onderscheidt zich met het platform 2tCloud, het eigen Network Operations Center (NOC) en een specialistisch team van commerciële en technische experts. Resultaat is een clouddienstverlening waarvan inmiddels ruim negenhonderd partners gebruik maken. Door het eigen cloudplatform volledig zelf te beheren, kan Copaco heel flexibel opereren, het aanbod afstemmen op de lokale markt en goed samenwerken met lokale serviceproviders en ISV’s. De distributeur ziet de nominatie voor deze award als een erkenning van zijn innovatieve marktaanpak en recentelijk behaalde resultaten.

Exclusive Networks is onderdeel van het internationale Exclusive Group en in Nederland gevestigd in het Noord-Brabantse Son. De distributeur wil inspringen op het grote gebrek aan kennis van cloudomgevingen en de beveiliging daarvan, zoals dat volgens Exclusive Networks bij 70 procent van de Nederlandse bedrijven aan de hand is. De distributeur spreekt zelfs van een 'kenniscrisis'. De complexiteit van cloudomgevingen vraagt om een specialisatie die Exclusive Networks bij uitstek in huis heeft. Met speciale cybersecurity centers en cloud supercenters ondersteunt de distributeur resellers die aan de slag willen met cloud, maar daarvoor de nodige expertise missen.

Ingram Micro nam in 2015 Dupaco Distribution over, waardoor het cloudaanbod aanzienlijk werd verbeterd. De wereldwijd opererende distributeur, in Nederland gehuisvest aan de Papendorpseweg in Utrecht, heeft inmiddels een positie in het cloudsegment die naar eigen zeggen uniek is. Ingram Micro levert niet alleen specialistische cloudproducten en -diensten, maar gebruikt de cloud ook zelf voor de distributie van de daarvoor benodigde software. 'Eat your own dogfood', noemt Ingram dat. De spil in de cloudstrategie van Ingram Micro is de eigen Cloud Marketplace, die alle partijen die in Ingrams cloud opereren met elkaar verbindt, zoals leveranciers, resellers en eindgebruikers.

Tech Data wil de wereld verbinden met de kracht van technologie. Gaat het om cloudtechnologieën, dan heeft deze distributeur StreamOne en StreamOne Enterprise in de aanbieding. Met dit multi-cloud managementplatform heeft een channel partner de teugels volledig in handen en profiteert hij van uitgebreide cloudoplossingen en next-generation technologieën. Tech Data, in Nederland gevestigd in Bodegraven, heeft een naar eigen zeggen uniek en innovatief programma om resellers te helpen transformeren naar clouddiensten: het Mentori Programma. Mentori helpt bij het opstellen van een transformatiestrategie, het bouwen van een framework en business modellen voor SaaS, en een go-to-market strategie voor clouddiensten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud