EyeTi neemt i-POS.nl en pointofsale.nl over

28-12-2018 | door: Witold Kepinski

EyeTi neemt i-POS.nl en pointofsale.nl over

EyeTi heeft i-POS.nl en pointofsale.nl, specialisten op het gebied van Point Of Sale (POSen automatische identificatie (auto-ID), overgenomen. Beide bedrijven fuseren per 1 januari 2019 en gaan vanaf dan onder één naam (I-Pos) samen verder. Voor EyeTi biedt de dubbele overname kansen in de groeiende markt voor IT-toepassingen in horeca en retail. Dit meldt Tom Coehorst (foto), eigenaar van EyeTi.

De komende jaren gaan IT en digitalisering naar verwachting een steeds prominentere rol vervullen in zowel de horeca- als de retailmarkt, aldus Coehorst. "Zo zien we de opkomst van de kassaloze winkel, zal er in winkels meer nadruk komen te liggen op beleving (bijvoorbeeld door klanten de mogelijkheid te bieden snel kleding te passen via een virtuele paspop), en ontstaan er op het snijvlak van kunstmatige intelligentie en data-analyse allerlei kansen om horeca-etablissementen en winkels te optimaliseren (bijvoorbeeld door looproutes te analyseren)."

Point of Sale- en auto-ID-apparatuur in de breedste zin des woords – van kassasystemen, bonprinters en barcodescanners tot camera’s, sensoren en RFID-oplossingen – nemen binnen deze ontwikkelingen een belangrijke rol in.

POS- en auto-ID markt

Met de overname van i-POS.nl en pointofsale.nl verstevigt EyeTi zijn positie in de POS- en auto-ID markt, zo meldt Coehorst. "Sinds de oprichting in 1996 is i-POS.nl uitgegroeid tot een vooraanstaande speler op het vlak van POS en auto-ID oplossingen.  Parrallel daaraan heeft pointofsale.nl zich sinds de start in 2001 ontwikkeld tot een prominente speler op de POS-markt, met een brede kennis en assortiment op het gebied van kassa- en barcodeapparatuur en aanverwante producten." 

Om de sterke kanten van beide bedrijven optimaal te benutten, bundelen beide specialisten per 1 januari 2019 hun krachten onder de naam I-Pos. Bedrijven in alle denkbare branches hebben in I-Pos straks een ‘one stop shop’ voor al hun POS en auto-ID oplossingen. De vestigingsplaats van het nieuwe, samengevoegde bedrijf is Den Bosch. Het is de ambitie van I-Pos om binnen enkele jaren marktleider te worden in het POS- en auto-ID segment in Nederland aldus Coehorst. De website van I-Pos is te vinden via www.i-pos.nl.

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware