Wouter Hoeffnagel - 02 januari 2019

150 miljoen websites beveiligt met SSL-certificaten van Let's Encrypt

150 miljoen websites beveiligt met SSL-certificaten van Let's Encrypt image

Meer dan 150 miljoen websites wereldwijd maken gebruik van een gratis SSL-certificaat dat is verstrekt door Let's Encrypt. Door SSL-certificaten gratis beschikbaar te stellen wil het initiatief het versleuteling van het publieke internet versnellen.

Dit maakt Josh Aas, Executive Director van de non-profit organisatie Internet Security Research Group (ISRG) bekend. De ISRG is de juridische entiteit achter Let's Encrypt. Van alle pagina's die in 2018 werden geladen was volgens cijfers van Mozilla 77% versleuteld. In 2017 bedroeg dit percentage nog 67%.

In 2019 opnieuw sterke groei verwacht

De ISRG verwacht dat het aantal afgegeven SSL-certificaten in 2019 opnieuw sterk zal groeien tot 215 miljoen 'volledig gekwalificeerde domeinen'. Het aantal actieve certificaten stijgt naar verwachting van 87,8 miljoen stuks nu naar 120 miljoen in eind 2019.

Ook wijst de ISRG op het beperkte budget dat Let's Encrypt beschikbaar heeft. Zo is in 2019 een budget van 3,6 miljoen dollar beschikbaar voor het initiatief. De ISRG wijst erop dat donaties afhankelijk te zijn en vraagt bedrijven, organisaties en individuen die Let's Encrypt willen steunen daarom te overwegen het initiatief te sponsoren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!