Redactie - 04 januari 2019

Quantum is zichzelf opnieuw aan het uitvinden

Quantum is zichzelf opnieuw aan het uitvinden image

Quantum Storage, vooral bekend van de opslag en archivering van videocontent, is zichzelf aan het transformeren. De nieuw aangetrokken CEO Jamie Lerner (foto) heeft de afgelopen zes maanden gebruikt om de situatie te analyseren.

Strategische fouten hebben in zijn ogen ervoor gezorgd dat er onvoldoende gebruik gemaakt is van het interne potentieel. Jamie Lerner: “We hebben de afgelopen tijd veel te veel gebruik gemaakt van andermans kennis en als een reseller geacteerd. Dat zorgt voor een omzet met een lage marge.”

Hyperconverged

Quantum is een bedrijf met een groot kennispotentieel dat juist van patenten moet leven. De storage technologie kan ook in andere segmenten van de industrie ingezet worden, daarom worden nieuwe verticals aangeboord met een eigen versie van hyperconverged storage/infrastructuur. Tape gaat daarbij weer een nieuwe levensfase in zo beweert Lerner.

Tape Storage

De combinatie van machine learning en goedkope opslagcapaciteit is volgens Lerner de sleutel tot het te verwachten succes. Quantum gaat bedrijven managed storage aanbieden met een on-premises omgeving. "Door de storage dicht bij de content te brengen is de goedkope tape storage te combineren met hoge prestaties. Wetenschappelijke instituten en ziekenhuizen smeken juist om dit soort oplossingen. De Quantum-kennis van videoanalyse en -opslag komen hierbij van pas. Maar ook nieuwe markten zoals de transportindustrie worden verder ontgonnen. Speciaal voor trucks, bussen en treinen ziet men mogelijkheden om op basis van een storage cartridge realtime veel sensor- en video informatie te acquireren, die dan in de remise uit het voertuig gehaald wordt. De hoeveelheid sensordata die hierbij vergaard wordt staat draadloze overdracht nog niet toe. Het gebruik van storage cartridges is echter een perfecte oplossing", aldus Lerner.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!