DDN Storage slaat grote slag met Tintri-acquisitie

07-01-2019 | door: Hans Steeman

DDN Storage slaat grote slag met Tintri-acquisitie

DDN Storage is vooral bekend als leverancier van systemen voor super krachtige computer- en storage systemen zoals die bij universiteiten en R&D-instellingen worden gebruikt. We spraken er met James Coomer (foto), Senior Vice President Products.

Hoewel het bedrijf vooral door autonome groei groot geworden is, kon men de unieke kans niet voorbij laten gaan toen onlangs concurrent Tintri failliet werd verklaard, omdat aandeelhouders de financiering stopgezet hadden. Toen de curator de boedel en patenten van Tintri voor een schappelijk prijs aanbood, en de markt schreeuwde om support op Tintri-producten, vielen de puzzelstukjes op de juiste manier in elkaar.

Aandeelhouders

Voor weinig geld kon een nieuwe loot aan het bedrijf gekoppeld worden. Tintri sneuvelde omdat men niet in staat was te voldoen aan de wensen van de aandeelhouders. DDN Storage, dat privaat gefinancierd is, heeft geen last van activistische aandeelhouders en kan zelf een balans kiezen tussen investeringen en winstgevendheid.

Support

De acquisitie vond in september plaats, en omdat de continuïteit van de support hoog op de agenda stond, is daar als eerste aandacht aan gegeven. Inmiddels is ook de verkoop weer opgepakt en worden nieuwe klanten benaderd. Nu Tintri integraal onderdeel van DDN Storage is, is ook de productontwikkeling weer helemaal beschikbaar en James Coomer laat zelfs weten dat Tintri op dit moment meer focus krijgt dan de puur DDN-producten/productlijnen. "Inmiddels is er weer een personeelsbestand van 90 medewerkers opgebouwd, en is de weg voorwaarts gevonden. De producten van Tintri en DDN zullen elk hun eigen weg blijven gaan, gericht op verschillende segmenten in de markt. De kruisbestuiving tussen de twee bedrijfsculturen doet de rest."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht